Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  15:57:07

Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: Θα είναι περισσότερο θανατηφόρος ο Μάρτιος από τις επιπλοκές της γρίπης. Υπολογίζεται ο Φεβρουάριος να κλείσει με 95-100 θανάτους. Κύριο

«Αναμένουμε κορύφωση της γρίπης τον Μάρτιο -Κάποιοι συμπολίτες μας δεν θα τα καταφέρουν να επιβιώσουν..»


Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων της γρίπης τον Μάρτιο, δυστυχώς προτελευταίο μήνα από τα φετινή δοκιμασία αναμένουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.
Υπολογίζεται ο Φεβρουάριος, που έως τις 17 είχαν συμβεί 74 θανατηφόρα κρούσματα να κλείσει με 95-100 θανάτους.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο News 24/7 88,6, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΝΠΟ ανέφερε πως η γρίπη θα παραμείνει σε έξαρση τον Μάρτιο, με τα κρούσματα να συνεχίζονται μέχρι και τον Απρίλιο.

«Τόσο οι καιρικές συνθήκες όσο και η συνήθης διάρκεια του φαινομένου μάς λένε ότι και όλο τον επόμενο μήνα, μέχρι και τις αρχές Απριλίου, θα έχουμε περιστατικά και δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας δεν θα τα καταφέρουν», ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Οσον αφορά τον εμβολιασμό, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ έκανε γνωστό ότι ούτε η Ελλάδα ούτε και οι χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης -με εξαίρεση το Ηνωμένο Βασίλειο- έχουν πιάσει τον επιθυμητό στόχο.

Διευκρίνισε τέλος, ότι το ποσοστό επιτυχίας του εμβολίου είναι στο 70% ενώ ένα άλλο 30% μπορεί να νοσήσει, αλλά ηπιότερα, και χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline