Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:41:48

Κατηγορίες κατά του Υπουργού Υγείας Μ. Σαλμά

Το δρόμο για τη Βουλή πήρε δικογραφία με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριο Σαλμά, η οποία αφορά υπερτιμολογημένες αρθροσκοπήσεις.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να αρθεί η βουλευτική του ασυλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαφαίνονται ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ´ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Η υπόθεση αφορά ενδεχόμενη ζημιά του ΕΟΠΥΥ χιλιάδων ευρώ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις. Στο επίκεντρο της έρευνας βρέθηκαν συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με δυο διαγνωστικά κέντρα, ένα εκ των οποίων συστεγάζονταν με το ιδιωτικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά.
Ελέγχθηκαν συνολικά 553 παραπεμπτικά, τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση. Τα 543 συνταγογραφήθηκαν από το Μάριο Σαλμά και φέρονται να διαπιστώθηκαν παρατυπίες στο σύνολο τους. Μεταξύ αυτών 363 ήταν χωρίς υπογραφή ασφαλισμένου, ενώ 109 δεν έφεραν σφραγίδα του παρόχου υγείας.

Συνολικά το διάστημα από 15/6/15 ως 31/8/16 και στους δυο παρόχους πληρώθηκαν 554.458 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα διαπιστώνει, ότι τα περισσότερα παραστατικά, τα οποία αποζημιώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ, δεν ήταν νομότυπα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι συνεχίζεται η έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, όπως οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ και ιδιώτες.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline