Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  02:13:39

Θάνος Πλεύρης: Οι ευθύνες για την ακύρωση της δωρεάς πρέπει να αναζητηθούν

Ο κ. Θάνος Πλεύρης, νομικός και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α΄Αθηνών, είναι ένας από τους χιλιάδες Έλληνες που προσβλήθηκαν από ενδονοσοκομειακό μικρόβιο και λόγω αυτού νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για 8 ημέρες, δίνοντας μάχη για τη ζωή του.

Η ακύρωση της σημαντικής δωρεάς του ΙΣΝ για την υλοποίηση δράσης μέσα στα ελληνικά νοσοκομεία για την αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων κινητοποίησε αμέσως τα αντανακλαστικά του.

«Στη χώρα μας το ποσοστό των νοσοκομειακών λοιμώξεων ειναι άνω του 10% με μέσο όρο της ΕΕ το 5% και θρηνούμε κάθε χρόνο πάνω από 1.600 ανθρώπους. Ειναι λυπηρό που η κυβέρνηση αδιαφόρησε για τους ανθρώπους που κάθε μέρα προσβάλλονται απο νοσοκομειακές λοιμώξεις στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και έχασε την ευκαιρία άμεσης χρηματοδότησης απο το ΙΣΝ για την καταπολέμηση των λοιμώξεων. Οι ευθύνες δεν ειναι μονο πολιτικές και πρεπει να αναζητηθούν. Ολοι μας κινδυνεύουμε απο τις νοσοκομειακές λοιμώξεις» αναφέρει στο protothema.gr.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline