Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο φιάσκο στην υπόθεση NOVARTIS για πολιτικό χρήμα.

Τα πέντε μη πολιτικά πρόσωπα, που κλήθηκαν ως ύποπτοι από την Εισαγγελία Διαφθοράς να δώσουν εξηγήσεις, ήταν μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων, καθώς και ένας ιδιοκτήτης διαφημιστικής.

Από τα υπομνήματά τους δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο για χρηματισμό πολιτικού προσώπου, αλλά προέκυψαν στοιχεία, ειδικά από το υπόμνημα του ιδιοκτήτη διαφημιστικής, για καταβολή χρημάτων σε στέλεχος της Novartis -όχι πάντως στον Κωνσταντίνο Φρουζή.

Η σημερινή εξέλιξη φαίνεται πως ανατρέπει όλη την υπόθεση. Το φερόμενο ως κατονομαζόμενο πρόσωπο είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες ταυτοχρόνως ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες. Εαν αυτά ισχύουν η προστασία του αίρεται και οι μηνύσεις που έχουν κατατεθεί εναντίον του θα προχωρήσουν.

Αρνήθηκε τις υπερτιμολογήσεις και το χρηματισμό πολιτικού
Ειδικότερα στο υπόμνημά του ο εν λόγω διαφημιστής -την πτυχή της υπόθεσης του οποίου η Εισαγγελία Διαφθοράς ενσωμάτωσε στο φάκελο του Ανδρέα Λοβέρδου, όταν διαβιβάστηκε στη Βουλή- υποστηρίζει ότι σε μια πενταετία από διαφημιστικές δαπάνες επέστρεψε σε στέλεχος της Novartis περί τα 400 χιλιάδες ευρώ, εν αγνοία της εταιρείας και αρνήθηκε όμως ότι δόθηκαν χρήματα σε πολιτικό ή ότι γνωρίζει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω διαφημιστής αρνήθηκε επίσης υπερτιμολογήσεις στις συναλλαγές του με τη Novartis, καθώς και ότι υπάρχουν εικονικά τιμολόγια και πρόσθεσε ότι οι χρεώσεις ήταν αντίστοιχες με τις χρεώσεις άλλων εταιρειών.

Ο συγκεκριμένος διαφημιστής -που φέρεται ότι προσκόμισε τιμολόγια για να στηρίξει τον ισχυρισμό του- κλήθηκε ως ύποπτος καθώς ερευνάται αν ξέπλενε βρώμικο χρήμα για την Novartis , ώστε να πραγματοποιούνται παράνομες πληρωμές σε πολιτικά πρόσωπα.

Γιατί κλήθηκε ο διαφημιστής για την υπόθεση της Novartis
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η κλήση του εν λόγω διαφημιστή στηρίχθηκε σε δυο γεγονότα:

Α) Πως ένας γνωστός του (που λέει πως δεν είχε υπαλληλική σχέση μαζί του) σήκωσε σύμφωνα με τα στοιχεία τη δικογραφίας από το 2006-2013 ποσό 1.160.000 ευρώ, «και τα επέστρεφα στον ιδιοκτήτη της εταιρίας και τη συζυγό του που είναι συνέταιροι», όπως κατέθεσε. Δηλαδή τα χρήματα έμπαιναν – από την Novartis σε λογαριασμό του διαφημιστή και ο φίλος του πήγαινε και τα σήκωνε και του τα επέστρεφε στο χέρι.

Β) Πως βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμά του (του διαφημιστή) που αναφέρει πως για τα έτη 2009,2010, 2011. 2012 και 2014 , «συνολική αξία τιμολογίων 1.049.160» και από κάτω «έλαβε συνολικά 433.000».
Με υπόμνημά του, λοιπόν, ο διαφημιστής κατονομάζει τον αποδέκτη των 433.000 ευρώ, ο οποίος θεωρείται πρόσωπο που βρίσκεται πολύ κοντά στην έρευνα πλέον και στο παρελθόν ήταν στέλεχος της εταιρίας.

Πληροφορίες για αρχειοθέτηση των υποθέσεων του Αντώνη Σαμαρά και του Γιάννη Στουρνάρα
Πάντως ενώ οι έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis συνεχίζονται για τα μη πολιτικά πρόσωπα, υπάρχει στασιμότητα ως προς την ανακοίνωση αρχειοθετήσεων για πολιτικούς οι οποίες έχουν γίνει από καιρό.

Πληροφορίες από δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι ήδη έχει τεθεί στο αρχείο η υπόθεση για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, χωρίς ωστόσο να έχουν υπάρξει από την Εισαγγελία Διαφθοράς επίσημες ανακοινώσεις.

Λοβέρδος: Να ενεργοποιηθούν οι μηνύσεις μου αμέσως!

Σε ανάρτησή του στα social media, ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε τις εξελίξεις: «Το ρεπορτάζ από τη σημερινή κατάθεση αποκαλύπτει οτι τα χρήματα τα έπαιρνε ο δεύτερος κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας. Η σκευωρία καταρρέει παταγωδώς. Να ενεργοποιηθούν αμέσως οι μηνύσεις μου! Τηρώ τον λόγο τιμής που έδωσα: οι συνωμότες θα πληρώσουν» έγραψε ο κ. Λοβέρδος.

 

Πολυμέσα