Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:37:57

Μάτι: Οι εγκαυματίες θα προμηθεύονται δωρεάν ό,τι χρειάζονται για την αποκατάσταση τους

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου, μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αποφασίστηκε η πλήρης κάλυψη και η άμεση χορήγηση όλων των αναγκαίων υλικών για την αποκατάσταση της υγείας τους.

Με ταχείες διαδικασίες, οι εγκαυματίες από το Μάτι θα μπορούν να προμηθεύονται τα αναλώσιμα υγειονομικά υλικά που κρίνονται αναγκαία από τους θεράποντες γιατρούς τους, μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου (ΑΥΣ), μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αποφασίστηκε η πλήρης κάλυψη και η άμεση χορήγηση όλων των αναγκαίων υλικών για την αποκατάσταση της υγείας τους. Η διαδικασία, σύμφωνα με την απόφαση του ΑΥΣ, θα απλουστευθεί μέσω της έγκρισης ατομικών αιτημάτων για την διευκόλυνση των πληγέντων από τη φωτιά στο Μάτι, ακόμα και με έκτακτες συνεδριάσεις του ΑΥΣ και του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε επισκεφθεί τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ και είχε συγκαλέσει για σήμερα εκτάκτως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, για να λάβει την απόφαση αυτή, ώστε όπως είπε οι εγκαυματίες να μπορούν να παίρνουν δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ, επιθέματα σιλικόνης ή αλοιφές και ό,τι άλλο χρειάζονται με βάση τις γνωματεύσεις των γιατρών τους. Όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά για το θέμα «Κάποιοι κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα από αυτό το δράμα και δεν μπορώ να ανεχθώ αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline