Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:49:41

Οι νέοι ανακριτές για την υπόθεση NOVARTIS

Οι νέοι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου απαλλάχθηκαν από άλλες υπηρεσίες προκειμένου να φέρουν τα ταχύτερα αποτελέσματα. Το τέλος της εποχής Ε.Λουπασάκη.

Στην αλλαγή των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίζονται τη διερεύνηση των καταγγελιών για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis προχώρησε ο Άρειος Πάγος. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι το ανώτατο δικαστήριο παραμένει ακέφαλο, με αποτέλεσμα χρέη Εισαγγελέα να εκτελεί ο Δημ. Δασούλας, ο αντεισαγγελέας ΑΠ που έχει «χρεωθεί» μέρος της έρευνας.

Έτσι, ο ίδιος έκρινε πως την έρευνα θα αναλάβουν οι συνάδελφοί του, Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, προκειμένου να εξετάσουν τις καταγγελίες του Ιω. Αγγελή για παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis, τις σε βάρος του καταγγελίες από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, καθώς και τις μηνύσεις των Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου. Μάλιστα, οι δύο ανώτατοι αντεισαγγελείς απαλλάσσονται από κάθε άλλη υπηρεσιακή απασχόληση, έτσι ώστε να διεκπεραιώσουν την υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν οι καταγγελίες είχαν διαχωριστεί σε δύο δικογραφίες. Τη μία την είχε «χρεωθεί» ο Δημ. Δασούλας, ενώ τη δεύτερη η Βασιλική Θεοδώρου, η οποία ωστόσο με το νέο δικαστικό έτος αναλαμβάνει την επιθεώρηση (έργο αποκλειστικής απασχόλησης).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline