Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:04:01

Πρόστιμο 100 ευρώ σε εργαζόμενη στο «Γ. Γεννηματάς» επειδή κάπνιζε

Πρόστιμο θα πληρώσει εργαζόμενη που εντοπίστηκε να καπνίζει και να μην τηρεί τον αντικαπνιστικό νόμο στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».

Το πρόστιμο επέβαλαν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας του Τμήματος Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, μετά από επιτόπιο έλεγχο που έκαναν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα όσα μεταδίδει με το iatropedia.gr, η εργαζόμενη συνελήφθη επ' αυτοφόρω να καπνίζει στην Μονάδα Λοιμώξεων. Προηγήθηκε καταγγελίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας από τον ακτιβιστή της διαδικτυακής ομάδας «Συνήγορος των ΑμεΑ», κ. Ανδρέα Μπαρδάκη.
«Κατά την ώρα της αυτοψίας διαπιστώθηκε ότι μια εργαζόμενη κάπνιζε σε γραφείο της γραμματείας της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων και της επιδόθηκε η επιβολή προστίμου εκατό (100) ευρώ, σύμφωνα με την πράξη αριθμό Νο 197. Ο Προϊστάμενος της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων απουσίαζε λόγω κανονικής άδειας, όπως μας ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχετικό πόρισμα.

Ακόμη, στο πόρισμα των επιθεωρητών αναφέρεται ότι όταν δεν τηρείται ο αντικαπνιστικός νόμος στους χώρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα επιβάλλονται σχετικά πρόστιμα και στους υπεύθυνους των υγειονομικών μονάδων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline