Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020  11:35:51

Κικίλιας: 2.000 καρκινοπαθείς απαλλάσσονται από την ταλαιπωρία στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Επεκτείνεται το μέτρο στο προσεχές διάστημα και για άλλες κατηγορίες ασθενών εκτός από τους καρκινοπαθείς, ενώ δρομολογούνται παρεμβάσεις και στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Περίπου 2.000 καρκινοπαθείς είναι οι πρώτοι ωφελούμενοι από το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ υπουργείου Υγείας και ιδιωτικών κλινικών για τη διάθεση των ογκολογικών φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ απευθείας στις κλινικές όπου θα υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο συνεδριακό κέντρο του ΕΟΠΥΥ στην Πέυκη, το νέο μέτρο της διάθεσης των ογκολογικών σκευασμάτων είναι το πρώτο από σειρά μέτρων που θα ληφθούν ώστε να ανακουφιστούν οι ασφαλισμένοι. Μετά τους ογκολογικούς ασθενείς θα βρεθούν στο προσκήνιο με ανάλογες αποφάσεις και άλλες ομάδες ασθενών με σοβαρές παθήσεις, όπως πχ οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, με νόσο Πάρκινσον κα. Τελικός στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να επεκταθεί η χορήγηση των ακριβών, νοσοκομειακών φαρμάκων και σε άλλες ευπαθείς ομάδες ασφαλισμένων μέσω και άλλων καναλιών διάθεσης όπως τα ιδιωτικά φαρμακεία ή μέσω προγραμμάτων διανομής κατ' οίκον του ΕΟΠΥY.

Μέχρι σήμερα, οι ογκολογικοί ασθενείς αφού προγραμματιζόταν η χημειοθεραπεία τους φρόντιζαν οι ίδιοι και για την εξασφάλιση του φαρμάκου από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, γεγονός που σήμαινε ταλαιπωρία και πολύωρη αναμονή στα κατά τόπους φαρμακεία – και όπου ήταν διαθέσιμο το σκεύασμα. Πλέον, με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε, οι ασθενείς προγραμματίζουν τη θεραπεία τους και πηγαίνουν κατευθείαν στην ιδιωτική κλινική για να υποβληθούν σε αυτή, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο.

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, οι περίπου 2.000 καρκινοπαθείς θα εξυπηρετούνται από τους υπαλλήλους των 21 ιδιωτικών κλινικών της Αττικής που διαθέτουν ογκολογικά τμήματα. Οι ασθενείς θα εξουσιοδοτούν τους υπαλλήλους που ορίζει κάθε κλινική για να παραλαμβάνουν τις θεραπείες από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Επισημαίνεται ότι για την παραλαβή των ογκολογικών φαρμάκων από τις ιδιωτικές κλινικές, δεν θα υπάρχει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline