Σάββατο 15 Αυγούστου 2020  00:10:32

Τον Ιανουάριο του '20 οι πρώτες προσλήψεις για το διεθνές κέντρο τεχνητής νοημοσύνης της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Τον Ιανουάριο του 2020 θα γίνουν οι πρώτες προσλήψεις μηχανικών υψηλής εξειδίκευσης, που θα στελεχώσουν στο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R & D) ψηφιακής τεχνολογίας, τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης μεγάλων δεδομένων της φαρμακευτικής Pfizer στη Θεσσαλονίκη, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, αποκαλύπτοντας το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης, με την ευκαιρία των εγκαινίων του περιπτέρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος στην 84η ΔΕΘ.


«Μέσα σε αυτόν τον χρόνο (το 2019) θα ιδρυθεί η εταιρεία και οι προσλήψεις των πρώτων 200 υψηλά εξειδικευμένων μηχανικών θα γίνουν τον Ιανουάριο του 2020, ώστε να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το κέντρο. Καταλαβαίνετε τι θα πει να ακούγεται στην παγκόσμια κοινότητα ότι η Pfizer, μεταξύ όλων των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών, τελικά επέλεξε την Ελλάδα για τη δημιουργία του κέντρου. Αυτό είναι μια συνολική διαφήμιση για την Ελλάδα, πολύ μεγαλύτερη από αυτό καθεαυτό το πρότζεκτ, που δεν είναι μικρό. Κι αυτό είναι δείγμα ότι το κλίμα, η αντίληψη για την Ελλάδα αλλάζει και είναι δική μας δουλειά να το κάνουμε αυτό να ενισχυθεί περισσότερο», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, μετά και τη χθεσινή εξαγγελία του πρωθυπουργού για τη δωρεά 720 στρεμμάτων από το ελληνικό Δημόσιο, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε: «το πρότζεκτ είναι αρκετά ώριμο. Εγώ είμαι πολύ αισιόδοξος. Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι εμπνευστές του πρότζεκτ θα έχουν δύο χρόνια, για να παρουσιάσουν τις ιδιωτικές επενδύσεις που θα το στηρίξουν. Έχει γίνει υπογραφή ΜοU (μνημονίου αλληλοκατανόησης) με πολλές ιδιωτικές εταιρείες, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και υπάρχουν προσδοκίες ότι θα γίνει κάτι, που θα μετρήσει πολύ για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδας. Σκοπός μας είναι η Θεσσαλονίκη να γίνει πραγματικό κέντρο των Βαλκανίων και μπορεί. Γιατί έχει το εξειδικευμένο προσωπικό. Έχει τη γεωγραφική θέση, σε πολύ κρίσιμο σημείο, και εμείς είμαστε εδώ για τα κίνητρα».

Για την Ειδική Οικονομική Ζώνη στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι αυτό είναι πιο εύκολο να γίνει, καθώς «είναι περισσότερο νομοθετικό» και κάλεσε την επιχειρηματική κοινότητα «να το πάρει λίγο πάνω της».

«Μετά τη χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού, που μίλησε πολύ συγκεκριμένα και υιοθέτησε προτάσεις του ΣΒΕ, ιδιαίτερα για την ΕΟΖ κι όχι μόνο, γίνεται σαφές πως έχουμε την πολιτική βούληση να προχωρήσουμε γρήγορα εκκρεμότητες πολλών ετών, να δώσουμε νέα ώθηση, όχι μόνο στην οικονομία της Ελλάδας εν τω συνόλω, αλλά και της Μακεδονίας ειδικότερα, (η οποία) ιδιαίτερα μας ενδιαφέρει, για πολλούς και διάφορους λόγους», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σε ό,τι αφορά την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ-Helexpo στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι το υπουργείο ήδη εργάζεται για το θέμα σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΔΕΘ.

«Συζητήσαμε για το πώς θα βοηθήσουμε κι εμείς, με τα δικά μας χρηματοδοτικά εργαλεία, να γίνει το έργο γρηγορότερα. Γιατί, πράγματι, πρέπει να προλάβουμε να το κάνουμε, πριν προλάβουν οι ανταγωνιστές μας. Δεν φτάνει να κάνεις το σωστό, αλλά χρειάζεται να το κάνεις και στον σωστό χρόνο» είπε χαρακτηριστικά.
Απευθυνόμενος σε κοινό επιχειρηματιών, έκανε δε, λόγο για κλειστές πόρτες που ανοίγουν: «Δεν λέω ότι τα ξέρουμε όλα, αλλά έχουμε την όρεξη να ανοίγουμε εκείνες τις πόρτες του δημοσίου, που συνήθως είναι κλειστές και να προχωράμε γρήγορα. Προχθές μόλις, μια επένδυση μεγάλη σε ανεμογεννήτριες, κολλημένη επί πάνω από 3,5 χρόνια, ξεμπλόκαρε, όπως κι αυτό που ακούσατε να εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός χτες, για την έγκριση από τη Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων του μεγάλου ηλιοθερμικού έργου ηλεκτρικής ενέργειας με τεχνολογία ρευστού άλατος. Ένα έργο, που ήταν εκεί, έτοιμο, με τα λεφτά, αλλά δεν προχωρούσε. Αυτά κάνουμε κάθε μέρα, αλλά για να γίνουν πρέπει να βοηθήσετε κι εσείς».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline