Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  08:51:14

Οι δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε τα νοσοκομεία αβοήθητα. Το σύστημα υγείας ταλαιπωρεί τους ασθενείς και τους πολίτες. Οι ευπαθείς ομάδες είναι η πρώτη προτεραιότητα μας», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος, όπως τόνισε, κατανοεί την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει.


«Τα μεγάλα λόγια πρέπει να λείπουν από το υπουργείο αυτό» τόνισε ο υπουργός Υγείας, παραθέτοντας στοιχεία με την κατάσταση που παρέλαβε στο υπουργείο Υγείας και έπειτα από έρευνα δύο μηνών.
Όσον αφορά τις προσλήψεις, ο Β. Κικίλιας είπε ότι από το 2015 έως το 2019 αποχώρησαν 8.577 και προσλήφθηκαν 7205. Δηλαδή, όπως εξήγησε, 1372 θέσεις στο ΕΣΥ δεν αναπληρώθηκαν. Ακόμη, πρόσθεσε ότι από τις 1618 θέσεις που προκηρύχθηκαν το 2018 ολοκληρώθηκαν οι 354, ποσοστό μόλις 22%.

ΙΣΑ: Τραγική η εικόνα του ΕΣΥ

Με αφορμή τα στοιχεία για μαύρη τρύπα 150 εκατ, ευρώ στα νοσοκομεία,, που έδωσε στη δημοσιότητα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, για την τραγική, όπως την χαρακτηρίζει, εικόνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο ΙΣΑ εκτιμά ότι η λειτουργία των Μονάδων Υγείας, -με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν -, δημιουργεί επισφαλείς συνθήκες, για τους ασθενείς ενώ δεν συνάδει με τα δεδομένα ενός σύγχρονου συστήματος υγείας.

«Η εικόνα κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκαλεί μεγάλη ανησυχία και αποδεικνύει την αποτυχημένη πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια, ερήμην του ιατρικού κόσμου και εις βάρος του ασθενή. Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καλείται να ανταποκριθεί σε μεγάλες προκλήσεις, για να διασφαλίσει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, για όλους τους πολίτες στο τελευταίο άκρο της χώρας. Τα πρώτα δείγματα γραφής της μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε ότι μέσα από τη συνεργασία με τους Φορείς θα γίνει μια επανεκκίνηση του συστήματος υγείας, με όρους που συνάδουν με ένα σύγχρονο κράτος» αναφέρει σε σχόλιο του ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline