Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:20:42

Κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης στη Βουλή εισηγείται η Φωτ. Πιπιλή

Την κατάργηση της χρήσης πλαστικών μίας χρήσης στην Βουλή των Ελλήνων, εισηγείται προς τον Πρόεδρο του Σώματος η βουλευτής Α' Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή.


Συγκεκριμένα, με παρέμβασή της στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος όπου συζητήθηκε το θέμα: «Απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης στο πλαίσιο προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, η κ.Πιπιλή παρουσίασε στην επιτροπή ένα μικρό δείγμα προϊόντων καθημερινής χρήσης για να αποδείξει πόσο εύκολα και πόσο άμεσα μπορούμε να απαλλάξουμε το περιβάλλον από τις μικρές αλλά εξαιρετικά αρνητικές καθημερινές μας συνήθειες.

«Τα βιοδιασπώμενα και φυτικής προέλευσης οικολογικά υλικά, κυρίως καλαμάκια καφέ, σακούλες κ.α, είναι αποτέλεσμα εντατικής έρευνας που έκανε η ίδια σε διάφορες βιομηχανίες και βιοτεχνίες σε όλη την Ελλάδα , που ήδη έχουν προσαρμοστεί στις ανάγκες για την προστασία του περιβάλλοντος», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της βουλευτού που σημειώνει πως «και μόνο η ύπαρξη των κοινών πλαστικών μπουκαλιών νερού πάνω στα έδρανα της Βουλής, καθημερινά δεν συνάδουν με τις ανάγκες των καιρών και, ειδικά, με το έργο της ειδικής αυτής επιτροπής».

Καταλήγοντας η βουλευτής απευθυνόμενη στην Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου της ζήτησε τα εξής : «Προτείνω στην Επιτροπή να εισηγηθούμε στον Πρόεδρο της Βουλής να καθιερώσει και στο κυλικείο και το εντευκτήριο , αλλά και στα γραφεία της Βουλής την αποκλειστική χρήση αντίστοιχων προϊόντων φυτικής προέλευσης. Να δώσουμε λοιπόν το καλό παράδειγμα στον πολίτη και τον επιχειρηματία, κάνοντας την αρχή από εμάς τους ίδιους».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline