Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολίγον απρόσεκτος ο υπουργός Υγείας στις επιλογές διοικητών και υποδιοικητών με αξιοκρατία.«Πόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τους διοικητές των νοσοκομείων για τα ρουσφέτια τους κριτήρια στον τομέα αυτό. Κύριο

Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι ο 80χρονος πολιτευτής και παραιτηθείς διοικητής στην Καρδίτσα δεν είναι το μόνο ολίσθημα στις επιλογές επιτελών διοίκησης στον τομέα της Υγείας.

Υγιές φαινόμενο ότι παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, στελέχη και βουλευτές αντέδρασαν σε προβληματικούς διορισμούς στα νοσοκομεία. Σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε με αφορμή την υπόθεση του Κ. Πατέρα ο οποίος αρχικά διορίστηκε διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας και στη συνέχεια, μετά τις αντιδράσεις, παραιτήθηκε.

Το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έκανε, μετά από κοινή απόφαση με τον Πρωθυπουργό, δεκτή την παραίτηση του 80χρονου Κωνσταντίνου Πατέρα καθώς η αρχική του τοποθέτηση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Λίγο αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε, ουσιαστικά, την παραίτηση του υπουργού Υγείας, κατηγορώντας τον για σειρά ρουσφετιών στους διορισμούς των διοικητών των νοσοκομείων. «Επειδή το ελληνικό Δημόσιο είναι πολύ μικρό ως φαίνεται για να χωρέσει τα ρουσφέτια του κ. Μητσοτάκη, το μόνο που έχει να κάνει, είναι να ζητήσει ακόμα 112 παραιτήσεις. Αυτές των 111 «αρίστων» που διόρισε και του Υπουργού των ρουσφετιών, κ. Βασίλη Κικίλια», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΝΔ: Δεν δικαιούται να μας κουνά το δάχτυλο, διόριζε ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ

Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να κουνά το δάχτυλο καθώς αυτός «διόριζε ανθρώπους με τέσσερα πλαστά πτυχία και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ». Παράλληλα, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία κάθε 3 μήνες θα ελέγχονται για το έργο τους και όσοι κρίνονται ανεπαρκείς θα απολύονται χωρίς αποζημίωση.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Θέλει θράσος να εμφανίζεται η ΝΔ ως τιμητής της δημόσιας Υγείας

Τις παραιτήσεις των «111 γαλάζιων διορισμών» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πηγές του κόμματος. Οι εν λόγω πηγές σχολίαζαν πως «θέλει θράσος να εμφανίζεται η ΝΔ ως τιμητής της δημόσιας Υγείας» και ότι «τα ίδια έλεγε και για τη δήθεν "αξιοκρατία" και "αριστεία" και βλέπουμε τα αποτελέσματα με το πλιάτσικο γαλάζιων στελεχών στο Δημόσιο».

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά απαντήσεις σε δύο ερωτήματα: «Ισχύει ότι ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, όταν φωτογραφιζόταν με τον κ. Πατέρα στο γραφείο του στη Βουλή τον περασμένο Μάιο, του είχε υποσχεθεί τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου και σήμερα έσπευσε να τον παραιτήσει μετά το σάλο για τα ρουσφέτια» και «ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει τελικά τις παραιτήσεις και των υπολοίπων 111 γαλάζιων διορισμών, όπως ο κουμπάρος του βουλευτή του στην Καστοριά που παραδέχθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη το ρουσφέτι, οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας και η σύζυγος δημοσιογράφου που τον λιβανίζει εδώ και 4 χρόνια;».

Πολυμέσα