Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:28:59

Τα πλαστικά στη ζωή μας

Η κ. Κατερίνα Τοπούζογλου στην τοποθέτησή της στο Συνέδριο της ΝΔ με θέμα «Η σημασία της αποφυγής των πλαστικών μιας χρήσης για την προστασία και το μέλλον των θαλασσών μας» ανέφερε ότι «τo τέρας της θάλασσας δεν είναι οι καρχαρίες, το τέρας στη θάλασσα πλέον είναι τα σκουπίδια.

Και αν δεν αλλάξουμε συνήθειες μέχρι το 2048, δεν λέμε σε 300 χρόνια, μιλάμε για 30 χρόνια αργότερα, θα έχουμε στη θάλασσα περισσότερα σκουπίδια από ότι ψάρια» καταλήγοντας πως «δυστυχώς σε πολλά μέρη της Ελλάδας το έχουμε ήδη φτάσει αυτό το σημείο».

Πρακτικοί και έξυπνοι τρόποι για το «πλαστικό»

Παράλληλα η κ. Τομπούζογλου αναφέρθηκε σε πρακτικούς και έξυπνους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε δραστικά την χρήση πλαστικού στην καθημερινότητά μας, ενώ δεν παρέλειψε να εξάρει την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου και τους συνέδρους που ενσωμάτωσαν κάποιες από αυτές στο 13ο συνέδριο την Νέας Δημοκρατίας, όπως την χρήση μακαρονιών αντί για πλαστικά καλαμάκια.

Η κ. Diana Kinnert στην τοποθέτησή της με θέμα «Πράσινη τεχνολογία και βιώσιμή ανάπτυξη» και ως πολιτική σύμβουλος για θέματα πράσινης τεχνολογίας της Άγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στο «πώς η πράσινη τεχνολογία μπορεί να οδηγήσει σε μία πράσινη βιομηχανία και σε μια ριζική μεταμόρφωση και μετασχηματισμό της βιομηχανίας δουλεύοντας στις πλειοψηφίες για την αποδοχή μέσα στην κοινωνία αντί της δημιουργίας μίας αριστερής ηθικής και παρωχημένης φωνής η οποία το μόνο που κάνει είναι να διχάζει την κοινωνία και να την οδηγεί στον λαϊκισμό αν και οι αριστεροί πολιτικοί και ακτιβιστές αρνούνται να το δουν».

Τόνισε ότι «στα δημοτικά σχολεία πλέον παραδίδονται μαθήματα για την προστασία του περιβάλλοντος και για την πράσινη τεχνολογία. Σε πολλές χώρες τα κτίρια γίνονται πιο έξυπνα και πιο ενεργειακά αποδοτικά» και πως όλα αυτά εφαρμόζονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης οδηγώντας σε ριζικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Κλιματική αλλαγή
Εν κατακλείδι υπογράμμισε ότι «η κλιματική αλλαγή είναι μία πρόκληση για όλες τις γενεές. Για όλο τον κόσμο. Για τους χαμηλοεισοδηματίες και για τους πλουσίους. Για τον επιχειρηματικό τομέα και για την κοινωνία γενικότερα και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει μόνο μία λύση, ότι η λύση αυτή μπορεί να δοθεί μόνο από ένα πολιτικό κόμμα, το οποίο πρέπει να ανήκει στο πολιτικό κέντρο».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline