Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:36:36

Ο Οτσαλάν ζήτησε να καταθέσουν τα όπλα

Σχεδόν 14 χρόνια φυλακισμένος. Φαίνεται να είναι αυθεντική του βούληση ο τερματισμός του ένοπλου αγώνα, του οποίου υπήρξε πρωτεργάτης. Ο φυλακισμένος αρχηγός των κούρδων ανταρτών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Οτσαλάν κάλεσε τους μαχητές του να σταματήσουν τις εχθροπραξίες.

Να αποσυρθούν από την Τουρκία στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής διαδικασίας η οποία προσφέρει τη μεγαλύτερη ελπίδα που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα για να τερματισθεί μια σύγκρουση που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 40.000 ανθρώπους.

«Ας σωπάσουν τα όπλα και ας κυριαρχήσει η πολιτική», τονίζει ο Οτσαλάν σε δήλωσή του η οποία αναγνώσθηκε από ένα κούρδο πολιτικό κατά τον εορτασμό στο Ντιγιάρμπακιρ του κουρδικού Νέου Έτους (Νεβρόζ), στον οποίο συμμετείχαν 250.000 άνθρωποι.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας θα πρέπει να αποσυρθούν πέραν των συνόρων ... Δεν είναι το τέλος, είναι η αρχή μιας νέας εποχής», προσθέτει ο κούρδος ηγέτης.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline