Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:09:39

Αποζημίωση-μαμούθ ύψους €2,1 εκατομμυρίων για λάθος σε νοσοκομείο από .....απλό νοσηλευτή. Στην Βρετανία σε ελληνίδα χήρα τραπεζικού στελέχους. Κύριο

Ο Ρόμπερτ Έντενμαν, υπεύθυνος του κλάδου ηλεκτρονικού εμπορίου της Uni-Credit, απεβίωσε σε ηλικία 57 ετών εξαιτίας τραγικού λάθους σε ιδιωτικό νοσοκομείο και μάλιστα από κατώτερο προσωπικό.

 Η σύζυγός του Αθήνα Κυριακίδου υπέβαλε μήνυση κατά της διαχειρίστριας εταιρείας της κλινικής και ύστερα από διαπραγματεύσεις έφτασε σε συμφωνία για το ποσό της αποζημίωσης

Το αστρονομικό ποσό των 2,1 εκατομμυρίων λιρών επιδίκασε το Ανώτατο Δικαστήριο στη Βρετανία, ως αποζημίωση στην Ελληνίδα χήρα και τα παιδιά ενός υψηλόβαθμου τραπεζίτη, που έχασε τη ζωή του εξαιτίας τραγικού λάθους ενός νοσοκόμου σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Ο Ρόμπερτ Έντενμαν ήταν υπεύθυνος του κλάδου ηλεκτρονικού εμπορίου της Uni-Credit όταν απεβίωσε σε ηλικία 57 ετών.

Τον Μάιο του 2015 εισήχθη στο London Bridge Hospital για μια επέμβαση καρδιάς. Έπασχε από νόσο της μιτροειδούς βαλβίδας, διαβήτη τύπου 2 και αρθρίτιδα στο γοφό και τη μέση. Όμως η επέμβαση ήταν δύσκολη με αποτέλεσμα ο τραπεζίτης να χρειαστεί μηχανική υποστήριξη της αναπνοής στη μονάδα εντατικής θεραπείας της κλινικής.

Περίπου μία εβδομάδα μετά την επέμβαση, ένας νοσοκόμος διέπραξε «τραγικό λάθος» που κόστισε τη ζωή στον 57χρονο άνδρα: απενεργοποίησε έναν υγραντήρα του μηχανήματος με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εκκρίσεις στους αεραγωγούς του ασθενούς, που οδήγησαν σε αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή, όπως απεφάνθη ο δικαστής.

Ο Βρετανός τραπεζίτης δεν μπόρεσε να γλιτώσει: υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη με αποτέλεσμα να απενεργοποιηθεί το μηχάνημα υποστήριξης ζωής στις 28 Μαϊου του 2015.
Ακολούθησε έρευνα για τα αίτια θανάτου του τραπεζίτη που έριξε φως στα τραγικά λάθη αναφορικά με τη μετεγχειρητική του φροντίδα στην κλινική.

Η χήρα του τραπεζίτη Αθηνά Κυριακίδου έχει αναλάβει την φροντίδα των δυο παιδιών τους, Αλέξανδρο και Χλόη.

Η ίδια προσέλαβε δικηγόρους που έκαναν μήνυση για εγκληματική αμέλεια στην διαχειρίστρια εταιρεία της κλινικής, την HCA International, η οποία παραδέχθηκε την ενοχή της.

Ύστερα από διαπραγματεύσεις δέχθηκε να καταβάλει την αποζημίωση, ύψους 2,1 εκατομμυρίων λιρών, στην οικογένεια του θανόντος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline