Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:33:11

Κικίλιας: Θα προχωρήσουμε τις συμπράξεις ΣΔΙΤ μέσα στο 2020

Αποφασισμένη είναι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσουν οι Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στα νοσοκομεία. Ο νέος αυτός θεσμός, θα ξεκινήσει από τρία νοσοκομεία: Ένα μεγάλο κι ένα μικρό στην Αττική και ένα μεγάλο στην επαρχία.

Όπως είπε μιλώντας στο Σκάι, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας : «Θα προχωρήσει οπωσδήποτε ο νέος θεσμός των ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία.
Το 2020 θα είναι η χρονιά των νοσοκομείων» συμπλήρωσε , προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα των ΣΔΙΤ θα είναι δημόσια δωρεάν υγεία και όχι ιδιωτική.
Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι πρέπει να δούμε ποιοι είναι πραγματικά οι ανασφάλιστοι πολίτες και όχι αυτό που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και οδηγεί σε κατάρρευση τα νοσοκομεία.

Έστειλε, επίσης, μήνυμα στους φαρμακοποιούς της Αττικής, λέγοντας ότι θα πρέπει να συμμορφωθούν με την απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και να συνεχίσουν να χορηγούν δωρεάν τα βασικά αντικαρκινικά φάρμακα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline