Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:05:46

Ο Κ. Μητσοτάκης για θέματα Υγείας και Πρόνοιας

Την επόμενη Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη θέσπιση του επιδόματος γέννησης, ενός από τους άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης για το δημογραφικό ζήτημα.

Ο κ.Πέτσας στάθηκε στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης αρχής γενομένης από την ψήφιση σήμερα του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που μεταξύ άλλων συνδέει ένα μέρος της χρηματοδότησης των ΑΕΙ με την αξιολόγηση. Σημείωσε επίσης ότι εντός της εβδομάδας ψηφίζεται ο νέος εκλογικός νόμος, στις αμέσως επόμενες μέρες δίνεται για δημόσια διαβούλευση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και την Παρασκευή εισάγεται σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την ανασυγκρότηση της Δημόσιας Υγείας.

"Ακολουθώντας το πετυχημένο μοντέλο πολιτικής για την αντιμετώπιση των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος, στοχεύουμε στη συστηματική αντιμετώπιση και άλλων βλαπτικών παραγόντων για την υγεία" είπε ο κ.Πέτσας και εξήγγειλε ότι για την πρόληψη θα υπάρξουν τα ακόλουθα εθνικά προγράμματα:

- Προαγωγή της Υγιεινής Διατροφής και της Σωματικής Άσκησης
- Αντιμετώπιση της υπερβολικής κατανάλωσης Αλκοόλ
- Εμβολιασμοί
- Συστηματικός Προγεννητικός και Περιγεννητικός 'Έλεγχος
-Ψυχοκοινωνική Ένταξη και Αποκατάσταση για άτομα με σοβαρά Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα
- Προσυμπτωματικός Έλεγχος, ξεκινώντας από τον καρκίνο του μαστού, την πιο συχνή κακοήθεια στις γυναίκες, χορηγώντας δωρεάν μαστογραφίες για τις γυναίκες από 39 ετών και πάνω, οριζόντια. Το πρόγραμμα αυτό αφορά πάνω από 2 εκατομμύρια Ελληνίδες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline