Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:10:41

Δυστυχώς μετά τα πρώτα θύματα στις ΗΠΑ, η γρίπη του θανάτου από την Κίνα, πέρασε και στην Ευρώπη. Τα πρώτα κρούσματα στη Γαλλία. Κύριο

Στην Ελλάδα το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι δεν έχει εμφανισθεί κανένα ανάλογο κρούσμα και ότι πραγματοποιούνται όλοι οι αναγκαίοι έλεγχοι σε ταξιδιώτες από την Κίνα.

«Πέρασε» στην Ευρώπη ο κοροναϊός - Στη Γαλλία τα πρώτα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή βράδυ ότι εντοπίστηκαν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού που προέρχεται από την Κίνα και μέχρι στιγμής δεν είχε «μπει» στην Ευρώπη. Ούτε βέβαια στην Ελλάδα.
Το πρώτο κρούσμα εμφανίστηκε στο Μπορντό και το δεύτερο στην περιοχή του Παρισιού.
Τα κρούσματα αυτά είναι τα πρώτα επιβεβαιωμένα στην Ευρώπη.

Οι γαλλικές αρχές θεωρούν πιθανό ότι θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα.
Κρούσματα του νέου κοροναϊού είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως δήλωσε σήμερα στο BBC ο καθηγητής Πολ Κόσφορντ, επίτιμος ιατρικός διευθυντής του οργανισμού Δημόσιας Υγείας Αγγλίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πέντε άνθρωποι έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Άλλοι εννέα υποβάλλονται τώρα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται σε περίπου ένα 24ωρο.

Ο νέος ιός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 26 ανθρώπους μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Yγείας ονομάστηκε 2019-nCoV.
Πρόκειται για έναν τύπο κοροναϊού με συπτώματα παρόμοια με αυτά των SARS και MERS (του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής που καταγράφηκε στη Σαουδική Αραβία το 2012). Για τον λόγο αυτό, ο ΠΟΥ και το δίκτυο των ειδικών του ίσως εξετάσουν θεραπείες και εμβόλια κατά του MERS για πιθανή χρήση κατά του νέου κοροναϊού.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η πηγή του κοροναϊού είναι η κατανάλωση κόμπρας, πολύ συνηθισμένο έδεσμα την κινέζικη κουζίνα, ή άλλου φιδιού που είχε μολυνθεί από νυχτερίδα και μετέδωσε τον ιό στον άνθρωπο.

Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού στις ΗΠΑ

Μια 60χρονη γυναίκα, που έφθασε από την Ουχάν τη 13η Ιανουαρίου και διαμένει στο Σικάγο, προσβλήθηκε από τον νέο κινεζικό κοροναϊό, που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Yγείας ονομάστηκε 2019-nCoV, γνωστοποίησαν σήμερα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, επιβεβαιώνοντας το δεύτερο κρούσμα στις ΗΠΑ.

Η γυναικά νοσηλεύτηκε με στόχο να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μετάδοσης και «η κλινική υγεία της είναι καλή» δήλωσε η Άλισον Αργουάντι, υπεύθυνη δημόσιας υγείας στο Σικάγο, σε μια τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους. Σύμφωνα με την ίδια, η ασθενής δεν χρησιμοποίησε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και είχε ελάχιστες επαφές μετά την επιστροφή της από την Κίνα.
«Όλα είναι καθησυχαστικά αναφορικά με τον κίνδυνο μετάδοσης για το κοινό» υπογράμμισε η αξιωματούχος.

Η Νάνσι Μεζονιέρ, η υπεύθυνη των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών για Νόσους του Αναπνευστικού, επισήμανε ότι σε συνολικά 50 ασθενείς αναμένονται τα αποτελέσματα εξετάσεων για να επιβεβαιωθεί ή όχι εάν τα συμπτώματά τους οφείλονται στον ιό 2019-nCoV. Οι αιματολογικές εξετάσεις διεξήχθησαν στην Ατλάντα, στην έδρα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline