Σάββατο 20 Απριλίου 2024  03:04:17

Science: Το φάρμακο για το AIDS μπορεί να βοηθήσει στα συμπτώματα το ιού

Τι γίνεται όμως με την θεραπεία που παρέχεται αυτή τη στιγμή στα σοβαρά περιστατικά; Σε εργαστήρια της Κίνας ένα νέο φάρμακο που χορηγείται σε φορείς του ιού HIV δοκιμάζεται ως πιθανή λύση σωτηρίας για την αναχαίτιση της επιδημίας που σπέρνει ο κοροναϊός.


«Με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση από το περιοδικό Science φαίνεται ότι τόσο η ιντερφερόνη, όσο και ο συνδυασμός της με λοπιναβίρη/ ριτοναβίρη μπορούν να βοηθήσουν κάποιους ανθρώπους», απαντά ο κ. Τσιόδρας και επισημαίνει ότι υπάρχει εμπειρία από κάποια φάρμακα τα οποία υπάρχουν και στην Ελλάδα και τα οποία μπορούν να δοθούν σε σοβαρά περιστατικά, σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί.

«Όταν πριν λίγα χρόνια είχαμε στην πατρίδα μας αντίστοιχο περιστατικό ενός θανατηφόρου κοροναϊού που κυκλοφορεί στη Σαουδική Αραβία, δώσαμε κι εμείς το κοκτέιλ που περιλαμβάνει το φάρμακο του Έιτζ μαζί με συνδυασμό άλλων δύο φαρμάκων και εξαφανίσαμε τον ιό από τον οργανισμό του».

Σε 4-6 μήνες εμβόλιο

Επιστήμονες σε σημαντικά ιατρικά κέντρα, σε διάφορα σημεία του πλανήτη, έχουν επιδοθεί αυτή τη στιγμή σε έναν αγώνα δρόμου για την ανακάλυψη ενός εμβολίου, που σύμφωνα με τη μέχρι τώρα εμπειρία από παλαιότερες επιδημίες, ο χρόνος παρασκευής του είναι μεγαλύτερος των 9 μηνών.

Έχετε απόλυτο δίκιο αναφέρει ο κ. Τσιόδρας κι επισημαίνει ότι «η τεχνολογία των εμβολίων σε μερικά μέρη του κόσμου παραμένει στο σταθερό που είπατε δηλαδή 4-6 μήνες για την παραγωγή και μετά άλλους τρεις με τέσσερις μήνες για τις κλινικές δοκιμές πρώτα σε εθελοντές και μετά σε περιοχές που υπάρχουν κρούσματα. Άρα αρκετά αργά.

Παρόλα αυτά σε δύο εργαστήρια του κόσμου στην Κίνα και στις Ηνωμένες Πολιτείες που ξεκίνησαν ήδη από τις 10 Ιανουαρίου τις προσπάθειες έχουν τη δυνατότητα με νεότερη τεχνολογία να κατασκευάσουν εμβόλιο σε περίπου ένα μήνα.

Μετά τον πρώτο μήνα που θα παρασκευαστεί το εμβόλιο με την τεχνική MRNA θα μπει σε πειράματα σε ποντίκια και μετά σε υγιείς εθελοντές. Έτσι μπορεί να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος παραγωγής εμβολίου και να φτάσει στους 4-6 μήνες, όπως ευελπιστούμε».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline