Σάββατο 20 Απριλίου 2024  03:05:53

Το κτίριο του ΙΙΒΕΑΑ και το κέντρο της Pfizer

Στον τομέα της καινοτομίας, αναμένεται η έναρξη του διαγωνισμού σύμπραξης δημόσιου – ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) για το νέο κτίριο έρευνας και παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών ιατρικής ακριβείας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ).

Πρόκειται για μια σύγχρονη κτιριακή εγκατάσταση, υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, με το κόστος της επένδυσης να ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει και τη δημιουργία μονάδας κλινικών μελετών πρωτότυπων και γενόσημων φαρμάκων στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Μέσα στην άνοιξη αναμένεται να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία το κέντρο ψηφιακής τεχνολογίας, τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data/analytics) της Pfizer Hellas στη Θεσσαλονίκη. Tο digital hub βάζει τη χώρα μας στον διεθνή χάρτη της έρευνας νέων φαρμάκων, θα απασχολεί 200 επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης στα αντικείμενα της τεχνητής νοημοσύνης, των μεγάλων δεδομένων και των analytics, ενώ η Pfizer Hellas συνεργάζεται με το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών για την υποστήριξη του ερευνητικού έργου στην Ελλάδα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline