Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:58:42

Ανακαλούνται οι άδειες γιατρών και νοσηλευτών σε όλα τα νοσοκομεία, λόγω κορωνοϊού με εντολή Βασ. Κικίλια. Αγωνία για τα κρούσματα από τη ερχόμενη εβδομάδα. Κύριο

Έντονος ο φόβος ότι πρόκειται να γίνουν αρκετά τα «ύποπτα κρούσματα» τις επόμενες ημέρες.

Το κρούσμα της Θεσσαλονίκης, με την ασθενή κυρία επισκέπτρια από την Ιταλία, προβλημάτισε και ανησύχησε τους επιτελείς και προϊσταμένους της δημόσιας υγείας στη χώρα μας. Θεωρούν βέβαιο ότι τα κρούσματα ή ακόμα και τα ύποπτα περιστατικά γρίπης θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες. Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αναστέλλονται και ανακαλούνται μέχρι νεωτέρας, οι κανονικές άδειες του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας, των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, του ΕΚΕΑ, της ΕΚΑΠΥ, του ΙΦΕΤ και των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία), καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας σε όλη τη χώρα.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα. Περιστατικό το οποίο προκάλεσε μια γενική κινητοποίηση με επιτυχία όλων των κρατικών υπηρεσιών, φορέων και δυνάμεων του χώρου της Υγείας. Μέσα σε ένα κλίμα ανησυχίας και φοβίας σε τοπικές κοινωνίες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Γιάννης Κωτσιόπουλος και Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αμέσως μετά, ο υπουργός Υγείας μετέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 17:00 στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline