Σάββατο 20 Απριλίου 2024  11:46:26

Κάλεσμα Κικίλια σε γιατρούς: Μπείτε στο ΕΣΥ

Συστράτευση στη μάχη κατά του κορωνοϊού ζήτησε ο υπουργός Υγείας. Κάλεσε γιατρούς και νοσηλευτές να κάνουν αίτηση για να προσληφθούν. Το μήνυμά του στους πολίτες.


Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε δηλώσεις το μεσημέρι της Πέμπτης, ζητώντας από γιατρούς και νοσηλευτές να κάνουν αίτηση για πρόσληψη στο ΕΣΥ, ώστε να συστρατευθούν στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Όπως τόνισε ο Υπουργός "από χτες, η παγκόσμια κοινότητα είναι και επίσημα σε καθεστώς πανδημίας. Ήρθε η πιο μεγάλη ώρα, ήρθε η ώρα της μάχης. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε χθες η μάχη θα κριθεί, στο πώς θα ανταποκριθούμε ως πολίτες, κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη. Αγωνιζόμαστε έχοντας στην πρώτη γραμμή τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τα πληρώματα των ασθενοφόρων, όσους εργάζονται στα εργαστήρια, όλους όσοι συνεισφέρουν στη Δημόσια Υγεία και στην ιδιωτική".

"Κάνω έκκληση, σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, να υποβάλλουν αίτηση, να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και μετά να παραμείνουν στο Σύστημα Υγείας. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, θα ενεργήσουμε όπως χρειαστεί, θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί, για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας. Είναι η ώρα ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί εμείς οι Έλληνες, που έχουμε την ανθρωπιά και το φιλότιμο πάνω απ' όλα, να γίνουμε τείχος προστασίας γι' αυτούς που κινδυνεύουν" είπε ο υπουργός.

Τα ξημερώματα, είχαμε τον πρώτο νεκρό στην Ελλάδα, καθώς ο 66χρονος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, που νοσηλευόταν στην Πάτρα, άφησε την τελευταία του πρωί. Επρόκειτο για το 9ο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline