Εκτύπωση αυτής της σελίδας

500 κινητά συνεργεία θα εξετάζουν κατ' οίκον ύποπτα κρούσματα

Τα 500 κινητά συνεργεία με έναν οδηγό και έναν νοσηλευτή, θα πραγματοποιούν 20 ελέγχους κατ' οίκον ανά βάρδια σε άτομα που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού. Σταδιακά από τα τέλη Μαρτίου.

Στη στελέχωση 500 κινητών συνεργείων νοσηλευτών για την κατ' οίκον εξέταση ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού προχωρά με διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Τα 500 κινητά συνεργεία με έναν οδηγό και έναν νοσηλευτή, θα πραγματοποιούν 20 ελέγχους κατ' οίκον ανά βάρδια σε άτομα που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού.

Η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος για το έργο δημοσιεύτηκε στη ««Διαύγεια» και αποσκοπεί στη δημιουργία δικτύου κινητών μονάδων για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από ύποπτα ή/και πιθανά κρούσματα κορωνοϊού και για την παροχή νοσηλευτικής φροντίδας κατ' οίκον, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του Covid-19:

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη δράση περιλαμβάνει ενδεικτικά:

- Στελέχωση 500 κινητών συνεργείων λήψης δειγμάτων ανά την επικράτεια. Κάθε κινητό συνεργείο ενδεικτικά θα περιλαμβάνει 1 οδηγό και 1 νοσηλευτή και θα μπορεί να διεκπεραιώνει 20 δείγματα ανά βάρδια.
Μίσθωση έως 500 οχημάτων για τις μετακινήσεις των κινητών συνεργείων συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων.

- Εξοπλισμό ατομικής προστασίας για τα μέλη των κινητών συνεργείων
- Προμήθεια κιτ λήψης δειγμάτων
- Προμήθεια ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης των συμβάντων των κινητών συνεργείων
- Παροχή καθοδήγησης σχετικά με τη διαχείριση των περιστατικών COVID-19 σε νέους επαγγελματίες υγείας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ και μελών κινητών μονάδων
- Ενίσχυση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση των κλήσεων για λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού κατ ́οίκον. Ενδεικτικά, περιλαμβάνει ενέργειες όπως: Στελέχωση του τηλεφωνικού κέντρου, επέκταση της υποδομής του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, θεωρείται σκόπιμη: α) η ελαχιστοποίηση της μετακίνησης του πληθυσμού και της προσφυγής των ατόμων που δεν έχουν νοσήσει στις Μονάδες Υγείας, ειδικά των ατόμων με «πιθανότητα κρούσματος», οι οποίοι μεταβαίνουν στα νοσοκομεία αναφοράς για να εξεταστούν για το νέο ιό.

Τα άτομα πριν να επιβεβαιωθούν ως φορείς, μεταβαίνοντας στα νοσοκομεία αναφοράς ή τις δομές της πρωτοβάθμιας υγείας, αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού και προκαλούν συμφόρηση αλλά και κινδύνους μετάδοσης της μόλυνσης σε όλες τις βαθμίδες του συστήματος υγείας (ΤΟΜΥ, Μονάδες ΠΦΥ και Νοσοκομεία) και β) η ενίσχυση των υπηρεσιών φροντίδας των νοσούντων και κατ οίκον ειδικότερα των ατόμων με αδυναμία, μοναχικά άτομα νοσούντες κατ οίκον κ.α. και η εξατομικευμένη παροχή οδηγιών για την πρόληψη της τυχόν μετάδοσης της λοίμωξης στους οικείους/συγκατοίκους/στενές επαφές.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Πολυμέσα