Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  21:38:11

«Ο πόλεμος σε τρία μέτωπα της Υγείας και η αξία του ΕΣΥ»

Έχουμε πόλεμο σε πολλά μέτωπα, εξήγησε σε συνέντευξη της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά για το μείζον πρόβλημα-μάστιγα της Υγείας από την κινέζικη γρίπη, που δοκιμάζει και τη χώρα μας.

Το πρώτο μέτωπο ήταν η καθυστέρηση της διασποράς. Εδώ ελπίζω να τα έχουμε καταφέρει. Το δεύτερο μέτωπο είναι η αποτελεσματική προστασία της δημόσιας υγείας. Αυτό απαιτεί οπωσδήποτε τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Εδώ έχουμε ακόμα να κάνουμε σημαντικά πράγματα και πρέπει να τα κάνουμε γρήγορα γιατί ο χρόνος είναι εναντίον μας. Το τρίτο μέτωπο είναι η οικονομία.

Εδώ εμπλέκεται και η Ευρώπη και απαιτείται ένα δικό μας ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς θα είναι η επόμενη ημέρα της οικονομίας μας. Ένα σχέδιο που απαιτεί διάλογο των πολιτικών δυνάμεων στη Βουλή, αλλά απαιτεί και διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους. Δεν είναι ένας τομέας που η Κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μόνη τις αποφάσεις κεκλεισμένων των θυρών. Και κυρίως χωρίς αιφνιδιασμούς.

Πρέπει να είμαστε χρήσιμοι, να κάνουμε τον ελληνικό λαό να νιώθει ασφαλής.

Είμαστε με τα παιδιά μας καθημερινά μέσα στο σπίτι. Δουλεύουμε, αλλά μιλάμε πολύ περισσότερο μαζί τους. Καταλαβαίνω περισσότερο την αγωνία των παιδιών, των νέων ανθρώπων, την αγωνία των οικογενειών αν θα πάρουν τη ζωή τους πίσω. Αν θα προφυλάξουν τη ζωή των ανθρώπων τους. Αν θα επανέλθουμε να ζούμε κανονικά και πως θα είναι η ζωή την επόμενη ημέρα. Η αγωνία είναι τεράστια. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για αντιπολιτεύσεις, ούτε για κορώνες, ούτε για λαϊκισμούς.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ναυαρχίδα στον πόλεμο που δίνουμε

Αυτή την ώρα η ναυαρχίδα στον πόλεμο που δίνουμε είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ένα σύστημα υγείας, που πολεμήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, που υποβαθμίστηκε, που δυσφημίστηκε, αλλά αυτή την ώρα αυτό είναι που μας κρατάει όρθιους. Με τους ανθρώπους τους που το πίστεψαν που το ένιωσαν ως δικό τους σπίτι και όλα αυτά τα χρόνια δίνουν τη μάχη. Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες υπήρχαν άνθρωποι στη χώρα που έλεγαν ότι δεν έχουμε καμία ανάγκη από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ότι πρέπει να δούμε τον ιδιωτικό τομέα υγείας και έκλειναν το μάτι σε πολύ μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Εύχομαι να έχουν κάνει σκληρά την αυτοκριτική τους τούτες τις δύσκολες ώρες. Γι' αυτό κάνουμε το διαρκή έλεγχο στην Κυβέρνηση και αυτό είναι υπεύθυνη αντιπολίτευση να προλαβαίνουμε, να επισημαίνουμε τα κενά στην Κυβέρνηση για να δούμε αν το επιχειρησιακό σχέδιο εφαρμογής της στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εφαρμόζεται πραγματικά όπως πρέπει και αποτελεσματικά. Έχουμε εντοπίσει προβλήματα και να αναδεικνύουμε συνεχώς.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline