Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:25:43

Το «κυνήγι του αρκουδιού» βοηθάει στην εκτόνωση της παιδικής πλήξης

Ένα γιγαντιαίο «κυνήγι θησαυρού» όπου οι παίκτες προσπαθούν να εντοπίσουν αρκουδάκια στα παράθυρα σπιτιών, βρίσκεται σε εξέλιξη σε διάφορες χώρες του κόσμου, με σκοπό να καταλαγιάσει όσο είναι δυνατόν τις ψυχολογικές δυσκολίες και την πλήξη που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, ενώ βρίσκονται κλεισμένα στα σπίτια τους λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού.

Έτσι, πολλοί άνθρωποι τοποθετούν αρκουδάκια στα παράθυρα των σπιτιών τους, δίνοντας στα παιδιά μία μικρή έστω αίσθηση αναζήτησης, κινήτρου και παιχνιδιού, καθώς θα αναζητούν αν και που βρίσκονται κρυμμένα αρκουδάκια στη γειτονιά τους, κατά τη διάρκεια κάποιας μικρής Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Κίνα σε θανάτους από κορωνοϊό – Στην 3η θέση παγκοσμίως

Οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ έφθασαν τους 3.393 σήμερα, ξεπερνώντας το σύνολο των νεκρών που έχει καταγραφεί στην Κίνα, με τη χώρα να κατατάσσεται πλέον τρίτη σε θύματα παγκοσμίως, πίσω από την Ιταλία και την Ισπανία, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters.
Αξιωματούχοι του τομέα υγείας απευθύνουν έκκληση στους Αμερικανούς να ακολουθήσουν την οδηγία «μείνετε στο σπίτι» και να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας.

Παγκοσμίως, έχουν καταγραφεί πάνω από 800.000 κρούσματα της νόσου Covid-19 και περισσότεροι από 39.000 θάνατοι.

Το ιδιότυπο αυτό κυνήγι θησαυρού είναι εμπνευσμένο από το παιδικό βιβλίο «We're Going on a Bear Hunt» (Φύγαμε για το κυνήγι της αρκούδας) του Βρετανού συγγραφέα παιδικών βιβλίων Μάικλ Ρόουζεν, η υγεία του οποίου βρίσκεται μάλιστα τις τελευταίες μέρες σε κακή κατάσταση, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν η περίπτωση του σχετίζεται με την πανδημία του COVID-19.

Αρκουδάκια έχουν εντοπιστεί σε σημεία διαφόρων χωρών του κόσμου, από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ινδονησία, δίνοντας μικρές πινελιές χαράς στα μικρά παιδιά, τα οποία είδαν ξαφνικά και ακατανόητα για τα δικά τους, παιδικά μάτια, την καθημερινότητα τους να περιορίζεται στα στενά όρια του σπιτιού τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline