Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  04:42:54

Ξανθός: Ελεγχόμενη η διασπορά- Oι προτάσεις μας

Ο τομεάρχης Υγείας και πρώην υπουργός Ανδρέας Ξανθός εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή είναι ελεγχόμενη η διασπορά του κορωνοϊού, αφού η κυβέρνηση άκουσε τις εισηγήσεις των ειδικών και πήρε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ωστόσο, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα για την ενίσχυση του ΕΣΥ. «Η κυβέρνηση δεν κάνει όσα μπορεί», υπογράμμισε.

Ο κ. Ξανθός επισήμανε ότι πρέπει:

• Να καλυφθεί τώρα η έλλειψη ατομικών μέσων προστασίας για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία.
• Να αξιοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητες του ΕΣΥ.
• Να συμπεριλαμβάνεται στην καθημερινή ενημέρωση εκτός από τα θύματα της επιδημίας και την αναλυτική εικόνα του αριθμού των γιατρών και νοσηλευτών που αναλαμβάνουν υπηρεσία στα νοσοκομεία.
• Να αναλάβει ο ΕΟΔΥ τον κεντρικό έλεγχο των διαγνωστικών τεστ και να διεξάγονται αυτά με ενιαία κριτήρια. Να αυξηθούν οι δυνατότητες των δημόσιων εργαστηρίων στα διαγνωστικά τεστ.
• Να ενσωματωθούν οι δομές της πρωτοβάθμιας Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας ώστε να φιλτράρεται η προσέλευση των ασθενών στα νοσοκομεία.
• Να ληφθούν μέτρα προφύλαξης των ευάλωτων ομάδων όπως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, οι κρατούμενοι, οι διαμένοντες στα γηροκομεία, οι άστεγοι, οι χρήστες ουσιών, οι Ρομά.
• Να επιταχτούν οι ιδιωτικές ΜΕΘ και να δίνει κεντρικά η διαχείρισή τους με όρους δημόσιο συμφέροντος και όχι με χαριστικές, όπως τις χαρακτήρισε, ρυθμίσεις.

Ο κ. Ξανθός επέμεινε ότι στη ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης συμπεριλαμβανόταν το μισθολογικό κόστος.

• Να μη γίνονται μετακινήσεις γιατρών από τις πρωτοβάθμιες δομές στα νοσοκομεία. Τα κενά πρέπει να καλυφθούν με προσλήψεις.
Ολοκληρώνοντας, ο Ανδρέας Ξανθός είπε ότι το σύνθημα αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι: «Κανείς άνθρωπος χωρίς επαρκή και δημόσια φροντίδα υγείας μπροστά στην πανδημία.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline