Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:58:53

«Η πανδημία κοστίζει μας κάνει όμως και πιο δυνατούς»

«Η πανδημία κοστίζει μας κάνει όμως και πιο δυνατούς αρκεί να εκμεταλλευτούμε όλες τις δεξιότητες που ξεδιπλώσαμε στην κρίση. Η πανδημία δεν πρέπει να οδηγήσει στην επαναφορά χρεοκοπημένων συμπεριφορών και λογικών.

Να πάμε σε μοντέλο με κλάδους και τομείς που θα προσελκύουν επενδύσεις και θα έχουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

«Να αναφέρω μόνο δυο στοιχεία που καταδεικνύουν την επιτυχία που είχαμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας που την πιστώνεται συνολικά ο ελληνικός λαός και σε άυλη αξία η χώρα.

Στις 30 Μαρτίου φτάσαμε μέγιστο αριθμό νοσηλευομένων για κορωνοϊό σε 257 έχοντας όμως πολλαπλάσιες έτοιμες κλίνες. Χθες το βράδυ ο αριθμός έπεσε στους 118 και υπάρχουν χιλιάδες κλίνες για covid και εύχομαι να είναι αχρείαστες

Επίσης μέσα Μαρτίου 93 διασωληνωμένοι και είχαμε τότε σημαντικό αριθμό κλινών ΜΕΘ διαθέσιμων. Δεν φθάσαμε σε σημείο κάλυψης των κλινών. Σήμερα έχουμε 41 διασωληνομένους και ευχόμαστε ο αριθμός να μειώνεται. Χάρη στις εξαιρετικές προσπάθειες των ιατρών και νοσηλευτών ένα σημαντικό ποσοστό ασθενών που διασωληνώθηκαν κατάφεραν να κερδίσουν την πολύ μεγάλη μάχη. Εμείς ως χώρα ξοδέψαμε πολλά χρήματα αλλά πετύχαμε στον πρώτο υγειονομικό στόχο. Άλλες χώρες δεν είχαν αυτή την επιτυχία».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline