Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:43:54

Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δεύτερος κύκλος δωρεών άνω των 27,7 εκατ. ευρώ για την πανδημία.

Το Iδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοινώνει τον δεύτερο κύκλο δωρεών στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης, ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του COVID-19.

Οι 25 δωρεές, συνολικού ύψους άνω των 27,7 εκατομμυρίων δολαρίων, εστιάζουν στην ενίσχυση των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και της δυνατότητας πραγματοποίησης μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον COVID-19 στην Ελλάδα, στην προσφορά έκτακτης βοήθειας σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων στις ΗΠΑ, στη διασφάλιση σίτισης και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης, στην ενίσχυση εκπαιδευτικών ευκαιριών για τους νέους, στην υποστήριξη των τεχνών, καθώς και στην ενίσχυση βασικών υπηρεσιών υγείας στην Αφρική και την Ισπανία.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, το ΙΣΝ, με δωρεά άνω των 17.8 εκατομμυρίων δολαρίων, (16,4 εκατομμυρίων ευρώ), θα υποστηρίξει την ανακαίνιση χώρων σε 19 νοσοκομεία, προκειμένου να επιτευχθεί η προσθήκη συνολικά 177 κλινών εντατικής θεραπείας και 46 κλινών αυξημένης φροντίδας στη χώρα, καθώς και την πραγματοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος για το προσωπικό των ΜΕΘ. «Σε στενή συνεργασία με το ελληνικό Δημόσιο και χτίζοντας πάνω στη σημαντική δύναμη και τις προοπτικές της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως με την περίπτωση της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, συνολικού ύψους άνω των 400 εκατομμυρίων δολαρίων, το ΙΣΝ επιδιώκει να ενισχύσει την ετοιμότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως αυτής που ενδέχεται να προκαλέσει ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα του COVID-19. Οι νέες εγκαταστάσεις θα εξοπλιστούν από το ελληνικό Δημόσιο σε συνεργασία με ιδιώτες χορηγούς», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΣΝ.

Το ΙΣΝ, μέσα από αυτή τη δωρεά, θα υποστηρίξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης κάθε γιατρού και κάθε νοσηλευτή/τριας στις ΜΕΘ, για 5 χρόνια. Μετά την πάροδο της πενταετίας, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί από το ελληνικό Δημόσιο.

Επίσης, σε στενή συνεργασία με το ελληνικό Δημόσιο, το ΙΣΝ πραγματοποιεί δωρεά ύψους άνω των 4 εκατομμυρίων δολαρίων (3.740.000 ευρώ) για να ενισχύσει σημαντικά τη δυνατότητα των αρμόδιων υγειονομικών φορέων να πραγματοποιήσουν μαζικά τεστ για τη διάγνωση του COVID-19. «Με αυτόν τον τρόπο, θα καταστεί δυνατή η λήψη αποφάσεων βάσει συγκεκριμένων δεδομένων, με σκοπό τον περιορισμό του ιού», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η δωρεά έρχεται σε συνέχεια της οικονομικής υποστήριξης ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων του ΙΣΝ, τον περασμένο μήνα, για την πρωτοβουλία Testing Insights Initiative του Πανεπιστημίου Johns Hopkins που θα παρέχει σε κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και στο ευρύ κοινό, απαραίτητες πληροφορίες που θα επηρεάσουν τις μελλοντικές αποφάσεις μας σχετικά με τον ιό.

Μέσω της νέας δωρεάς το ελληνικό Δημόσιο θα προμηθευτεί 2 συστήματα μοριακών εξετάσεων και 240.000 αντιδραστηρίων, αυξάνοντας σημαντικά την ημερήσια δυνατότητα πραγματοποίησης εξετάσεων για τη διάγνωση του COVID-19. Το ένα από τα δύο συστήματα θα εγκατασταθεί στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) στην Αθήνα, όπου πραγματοποιείται και η πλειονότητα των εξετάσεων, και το δεύτερο στο Κέντρο Αίματος του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline