Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:27:16

«Πράσινο φως» για τη χρήση ρεμδεσιβίρης στην Ευρώπη

Τη χρήση της ρεμδεσιβίρης ως φαρμάκου για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού σε ολόκληρη την ήπειρο ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων. Η Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι συνιστά τη χρήση του φαρμάκου σε ενηλίκους και ανήλικους από την ηλικία των 12 ετών και άνω που πάσχουν από πνευμονία, χρήσουζα υποστήριξης οξυγόνου.

Τη χρήση της ρεμδεσιβίρης ως φαρμάκου για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού σε ολόκληρη την ήπειρο ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων.
Η Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι συνιστά τη χρήση του φαρμάκου σε ενηλίκους και ανήλικους από την ηλικία των 12 ετών και άνω που πάσχουν από πνευμονία, χρήσουζα υποστήριξης οξυγόνου.

Η συγκλονιστική ιστορία της Λέλας Καραγιάννη - Η ηρωϊδα της Εθνικής Αντίστασης
Τι απομένει

«Το remdesivir είναι το πρώτο φάρμακο κατά της Covid-19 για το οποίο υπάρχει εισήγηση για αδειοδότηση εντός της ΕΕ» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι η εισήγηση αυτή θα πρέπει τώρα να εγκριθεί, ή μη, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η υπό όρους άδεια κυκλοφορίας επιτρέπει να πωλείται κάποιο φάρμακο για ένα έτος σε όλη την ΕΕ προτού συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειές του. Η Gilead είναι υποχρεωμένη να υποβάλλει αυτά τα στοιχεία τον Δεκέμβριο.
Η ρεμδεσιβίρη έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς στις ΗΠΑ, την Ινδία, τη Νότιο Κορέα, έχει δε λάβει πλήρη έγκριση στην Ιαπωνία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline