Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020  11:40:14

Χθες έφτασαν τα 23 κρούσματα, σε 50 και πάνω θα έχουμε πρόβλημα ως χώρα.... Ο καθηγητής λοιμωξιολόγος στη Πάτρα Χαρ. Γώγος προβλέπει επίσης: «Θα αυξηθούν τα εισαγόμενα κρούσματα μετά το άνοιγμα των συνόρων». Κύριο

«Πάνω από 50 (κρούσματα) πάντως, είναι θέμα και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά και μάλιστα όταν υπάρχει πρόβλημα διασποράς σε διάφορα σημεία της χώρας», τόνισε ο κ. Γώγο.

Νέα αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα χθες Τετάρτη από τα συνήθη 10-12: Έφτασαν τα 23

Τα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές Aρχές της Ελλάδας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στα 3.432., εκ των οποίων το 55% είναι άνδρες.

Την ρεαλιστική, υπεύθυνη και αναγκαία εκτίμηση-πρόβλεψη ότι σίγουρα θα αυξηθεί ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού, εξέφρασε ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, διευθυντής στην Παθολογικ Νοσοκομείο Πατρών χαρακτηρίζοντας μεγάλη πρόκληση το Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο Πατρών, μετά το άνοιγμα των συνόρων της Ελλάδας για τουρίστες από «πράσινες» χώρες. Άνοιγμα , το δρομολογήθηκε από χθες και αναμένεται να μεγαλώσει με δεκάδες αεροπορικές πτήσεις καθημερινά με, αφίξεις σε λιμάνια και επισκέπτες με Ι.Χ.

Όπως είπε, ο σχεδιασμός που έχει γίνει είναι εξαιρετικός και το όλο εγχείρημα στο χαρτί έχει σχεδιαστεί πάρα πολύ καλά, ωστόσο η εφαρμογή του στην πράξη είναι αρκετά δύσκολη και πολύπλοκη.

«Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στον Σκάι, επισημαίνοντας ξανά τη σημασία που έχει να εφαρμόζονται τα μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού.
Πρόσθεσε δε, ότι το σύστημα QR δηλαδή ο στοχευμένος έλεγχος του τουρίστα ίσως είναι η καλύτερη λύση που υπήρχε προκειμένου να υπάρχει άμεση διάγνωση, περιορισμός και ιχνηλάτηση τυχόν κρούσματος.

Πότε χτυπάει «καμπανάκι»

Μιλώντας για τον αριθμό των κρουσμάτων που θα χτυπήσει «καμπανάκι» στις αρχές, εξήγησε ότι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως τη διασπορά σε όλη τη χώρα. Αν για παράδειγμα βρεθούν 12 κρούσματα στην περιοχή του Εχίνου είναι θέμα, «αλλά ξέρουμε που είναι, ξέρουμε τα μέτρα, μπορούμε να το περιορίσουμε. Ο αριθμός των κρουσμάτων που θα διασπαρεί είναι το σημαντικό», τόνισε.
«Πάνω από 50 (κρούσματα) πάντως, είναι θέμα και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά», τόνισε ο καθηγητής.

Στο ερώτημα τι θα πρέπει να γίνει αν τυχόν αυξημένος αριθμός κρουσμάτων προέρχεται από πτήσεις του εξωτερικού, είπε ότι τότε θα πρέπει να εξεταστούν ξανά οι παράμετροι στο QR των επισκεπτών. «Δηλαδή αν έχουμε μια πτήση που φέρνει 20 αυτόματα η πόλη που έρχεται μετατρέπεται σε ''κόκκινη''», τόνισε ο κ. Γώγος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline