Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020  11:59:34

Καθηγητής Χαρ. Γώγος στον ΣΚΑΪ σε προαναγγελία: Θα εισηγηθούμε να γίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες όχι μόνο στις εκκλησίες αλλά σε όλους τους κλειστούς χώρους. Σoύπερ μάρκετ, εμπορικά κέντρα, όλα τα καταστήματα, γκαράζ, αποθήκες. Κύριο

Για τα νέα κρούσματα απειλητικά, που μπορεί να εξελιχθούν σε επικίνδυνα και τη γενικευμένη χρήση μάσκας μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, διευθυντής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο Πατρών.

Ανήσυχος και προβληματισμένος, όπως και οι άλλοι συνάδελφοι του στη Εθνική Επιτροπή κατά της Πανδημίας.

Υπάρχει μια ανησυχία στους ειδικούς, αλλά δεν βρίσκονται σε κατάσταση πανικού με τα νέα κρούσματα, όπως είπε ο κ. Γώγος. Μεγαλύτερη ανησυχία προκαλούν στους ειδικούς οι συνωστισμοί και τα «ορφανά» κρούσματα αυτή τη στιγμή, εξήγησε.

Οι διάφανες μάσκες που καλύπτουν το σαγόνι δεν προσφέρουν προστασία, επεσήμανε και προσέθεσε ότι μόνο οι υφασμάτινες μάσκες μπορούν να προστατεύσουν από τον ιό.

Ο καθηγητής τόνισε, δε, ότι ενδέχεται η χρήση μάσκας να γίνει υποχρεωτική και σε άλλους κλειστούς χώρους και θα πρέπει να γίνουν υποχρεωτικές για να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Με αυτόν τον τρόπο και οι επαγγελματίες τουρισμού θα μπορούν να ελέγχουν τους πελάτες τους και να τηρούνται τα μέτρα.

Ο κ. Γώγος, είπε ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση με την αυξητική τάση των κρουσμάτων θα υπάρξει εισήγηση της επιτροπής για υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους.

Η αναστολή των πανηγυριών ήταν το πρώτο βήμα. Αν δυσκολέψουν κι άλλο τα πράγματα η επιτροπή μπορεί να εισηγηθεί περαιτέρω μέτρα, σημείωσε.

Μάλιστα στον ΣΚΑΪ προέβη στην αναγκαία προαναγγελία και σύσταση προς την Κυβέρνηση: Θα εισηγηθούμε να γίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες όχι μόνο στις εκκλησίες αλλά σε όλους τους κλειστούς χώρους . Σoύπερ μάρκετ, εμπορικά κέντρα, όλα τα καταστήματα, γκαράζ, αποθήκες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline