Σάββατο 20 Απριλίου 2024  07:38:20

Περισσότερα κρεβάτια και πάλι για την πανδημία

Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Αττική αποτυπώνεται και στην πληρότητα των κλινικών COVID-19 που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

Όπως αναφέρει στην «Κ» ο καθηγητής, διευθυντής της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, και υπεύθυνος κλινικής COVID-19 στο «Σωτηρία», Κωνσταντίνος Συρίγος, αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο έχει μείνει σε λειτουργία μία μόνο κλινική COVID-19, η οποία εδώ και λίγες ημέρες έχει πληρότητα σχεδόν 100%. Είναι δυναμικότητας 25 κλινών και τις τελευταίες δύο εβδομάδες νοσηλεύει 23-24 ασθενείς την ημέρα, έναντι 11-13 το προηγούμενο διάστημα. Για να καλυφθούν οι ανάγκες, αποφασίστηκε να παραχωρηθούν για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19, θάλαμοι από άλλη κλινική του νοσοκομείου.

Αν και η «πίεση» στο «Σωτηρία» σχετίζεται με το ότι αντίστοιχες κλινικές COVID-19 σε «Ευαγγελισμό» και «Αττικόν» έκλεισαν για απολύμανση διαδοχικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο κ. Συρίγος σημειώνει ότι υπάρχει αντικειμενική αύξηση στον αριθμό των ασθενών με COVID-19 που εισάγονται για νοσηλεία, χωρίς ωστόσο αυτή να δικαιολογεί πανικό. Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται κυρίως για ασθενείς με σοβαρή λοίμωξη και νεότερης ηλικίας – σε σχέση με την περίοδο του πρώτου κύματος. Ο λόγος, όπως εξηγεί, είναι ότι τα άτομα πιο μεγάλης ηλικίας προσέχουν και τηρούν τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί. Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος της εβδομάδας σε νοσοκομεία της Αττικής νοσηλεύονταν περίπου 50 ασθενεί

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline