Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  07:45:04

Τσιόδρας: Θετικό πως για την ώρα δεν έχει παρατηρηθεί πίεση στο σύστημα υγείας -«Ελπίζω να μη λυγίσουμε»

Καθώς τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας αυξάνονται, μόνο την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 121 νέους ασθενείς της Covid-19, ο Σωτήρης Τσιόδρας απευθύνθηκε και πάλι στον ελληνικό λαό με νεότερα δεδομένα για την εξέλιξη της νόσου στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως η επιτροπή είναι ανήσυχη με την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ εξήγησε πως πλέον ο ρυθμός μετάδοσης, το λεγόμενο Ρ0 βρίσκεται πλέον στο 1.
«Κάθε κρούσμα δίνει κατά μέσο όρο άλλο ένα. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα οδηγούμαστε σε αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος τόνισε πως δεν διαφαίνεται το Ρ0 να κινηθεί σε τιμή υψηλότερη του 1. «Παρ' όλα αυτά, ο κίνδυνος υπάρχει», είπε ο λοιμωξιολόγος. «Πρέπει να ρίξουμε το Ρο κάτω από το 1 με περισσότερη ευαισθησία από όλους μας», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Η θετική είδηση από τα δεδομένα της επιδημίας του κορωνοϊού

Σύμφωνα με όσα είπε ο λοιμωξιολόγος, το θετικό για την ώρα είναι πως δεν έχει παρατηρηθεί πίεση στο σύστημα υγείας. «Σημειώνουμε μικρή αύξηση στις νοσηλείες και τις ΜΕΘ» τόνισε ωστόσο.

Στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, η οποία και δόθηκε στη δημοσιότητα λίγα λεπτά πριν την ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα, αναφέρεται πως οι ασθενείς Covid-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέρχονται πλέον σε 13. Ο αριθμός είναι αυξημένος σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, όταν στις ΜΕΘ της χώρας νοσηλεύονταν έπειτα από επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, 7 ασθενείς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline