Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:12:53

Νέο ψέμα από Τραμπ: «Ο κορωνοϊός ουσιαστικά δεν έχει καμιά επίπτωση στους νέους»

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ κινούνται ολοταχώς προς τους 200.000 νεκρούς από την πανδημία. Τη στιγμή που οι νεκροί του κοροναϊού στις ΗΠΑ προσεγγίζουν τις 200.000, ο πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, ισχυρίστηκε ψευδώς σε προεκλογική συγκέντρωση στο Οχάιο ότι η θνητότητα στη χώρα του «είναι μια από τις χαμηλότερες στον κόσμο», και ότι ο ιός «ουσιαστικά» δεν έχει καμία επίπτωση στους νέους.

Μιλώντας στην πόλη Σουάντον, ο Τραμπ δήλωσε: «Επηρεάζει τους ηλικιωμένους. Τους ηλικιωμένους με προβλήματα στην καρδιά και άλλα προβλήματα. Αν έχουν άλλα προβλήματα, αυτό είναι που επηρεάζει, αυτό είναι όλο», υποστήριξε. «Ξέρετε, σε μερικές πολιτείες, χιλιάδες άτομα – κανένας νέος».
Κοροναϊός : Τι θα κάνει η κυβέρνηση για να αυξήσει τις εντατικές μονάδες

«Υποκλιθείτε στους νέους γιατί έχουν τρομερό ανοσοποιητικό σύστημα. Όμως δεν επηρεάζει ουσιαστικά κανέναν. Είναι καταπληκτικό. Παρεμπιπτόντως, ανοίξτε τα σχολεία σας».
Ο Τραμπ υποστήριξε επίσης ότι οι ΗΠΑ είχαν μία από «τις χαμηλότερες θνητότητες σε σχέση με τα κρούσματα από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο». Η ΗΠΑ βρίσκεται στην 53η θέση από 195 χώρες του κόσμου, έχοντας ποσοστό θανάτων επί των κρουσμάτων που φτάνει στο 2,9%, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Είναι 11η σε θανάτους ανά 100.000 άτομα, στα 60,98.

Τουλάχιστον 199.815 Αμερικανοί είναι επιβεβαιωμένο ότι έχουν πεθάνει από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με το Τζονς Χόπκινς που αντλεί τους αριθμούς του από τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία. Έχοντας το θλιβερό ρεκόρ των περισσότερων νεκρών στον κόσμο, οι ΗΠΑ αντιστοιχούν σε έναν στους πέντε θανάτους που σχετίζονται με τον κοροναϊό παγκοσμίως. Σχεδόν ένας στους 1.600 Αμερικανούς έχει χάσει τη ζωή του από την πανδημία.
Τον Αύγουστο, ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι οι νέοι καθίστανται οι κύριοι φορείς εξάπλωσης του κοροναϊού σε πολλές χώρες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline