Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:01:23

Ακόμη και εντός Νοεμβρίου η έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer

Η Pfizer που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και η γερμανική BioNTech θεωρούνται πρωτοπόροι στην προσπάθεια για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ηαμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer προβλέπει να ζητήσει επείγουσα έγκριση για το εμβόλιό της κατά της Covid-19 από τις αμερικανικές αρχές την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της.
«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, υποθέτοντας ότι τα δεδομένα θα είναι θετικά, η Pfizer θα ζητήσει επείγουσα έγκριση χρήσης στις Ηνωμένες Πολιτείες λίγο αφού περάσουμε το στάδιο της ασφάλειας, στη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας του Νοεμβρίου» αναφέρει ο Άλμπερτ Μπούρλα σε ανοικτή επιστολή του που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

1,95 δισεκατομμύρια δολάρια από τις ΗΠΑ

Η Pfizer που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και η γερμανική BioNTech θεωρούνται πρωτοπόροι στην προσπάθεια για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Τον Ιούλιο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει στις εταιρείες 1,95 δισεκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή και παράδοση 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου τους εάν αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ μηνός ο Bill Gates, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft, ο οποίος μέσω του ιδρύματος του και της συμμαχίας Gavi έχει χρηματοδοτήσει τα περισσότερα υπό ανάπτυξη εμβόλια είχε εκτιμήσει ότι «αυτή τη στιγμή η Pfizer δείχνει ένα βήμα μπροστά. Αν δηλαδή κάποιος λάβει επείγουσα έγκριση, αυτή θα είναι μάλλον η Pfizer».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline