Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  07:20:44

Kικίλιας: Μόλις 3 στις 100 γυναίκες έκαναν προληπτική μαστογραφία επί ΣΥΡΙΖΑ

Πιο συγκεκριμένα, ο Β. Κικίλιας σημειώνει ότι παρότι προβλέπεται στον Ενιαίο Κανονισμό Παρόχων Υγείας (ΕΚΠΥ), προληπτική μαστογραφία με 0% συμμετοχή, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προβλέψει χρηματοδότηση γι' αυτό. Έτσι δεν συνταγογραφούνταν προληπτικές μαστογραφίες, αλλά μόνο διαγνωστικές με 15% συμμετοχή των ασφαλισμένων.

Το 2019 οι εξετάσεις, προληπτικές και μη, υπογραμμίζει ο υπουργός, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν για τον πληθυσμό-στόχο των 210.000 γυναικών ηλικίας 49-51 ετών, ήταν μόλις 23.266, ποσοστό 11% του πληθυσμού.

Από αυτές τις μαστογραφίες, μόλις οι 6.241 πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου. Δηλαδή, μόλις 3 στις 100 γυναίκες του πληθυσμού-στόχου έκαναν προληπτική μαστογραφία, συμπλήρωσε.

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το υπουργείο Υγείας εξασφάλισαν ξεχωριστό προϋπολογισμό για την πρόληψη, ο οποίος θα αυξάνεται κάθε χρόνο, ώστε να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός-στόχος.Γι' αυτό και φέτος, όλες οι γυναίκες 49 και 50 ετών θα κάνουν δωρεάν προληπτικές μαστογραφίες. Λένε ψέματα χωρίς ντροπή στον ελληνικό λαό. Αλλά βέβαια, ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρει ο ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο υπουργός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline