Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:33:09

Θλιβερή πρωτιά της Θεσσαλονίκης με 540 κρούσματα. Ξεπέρασε όλη την Αττική σε μολύνσεις αλλά και σε επιπολαιότητα. Κύριο

Ουρές σε κλίμα ανησυχίας στα συνεργεία εξέτασης και από την άλλη μαζική διασκέδαση στα Λαδάδικα.

Στη Θεσσαλονίκη σχεδόν 1 στα 3 από τα 1.690 νέα κρούσματα - 422 στην Αττική, 89 κρούσματα στη Λάρισα, 60 στη Ροδόπη - Ρεκόρ και για τους διασωληνωμένους που έφτασαν τους 128.

Οι εκρηκτικές διαστάσεις που προσλαμβάνει η διασπορά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη αποτυπώνεται στα 540 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην περιοχή. Περίπου το ένα στα τρία από τα συνολικά 1.690 νέα κρούσματα εντοπίσθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης. Χθες, έγιναν μαζικά rapid test στην παραλία της πόλης, το αποτέλεσμα των οποίων έδειξε ότι ο δείκτης θετικότητας έφτασε στο 7,4%, την ώρα που σε εθνικό επίπεδο, την Τρίτη, ο ίδιος δείκτης ήταν στο 4,4%. Σημειώνεται ότι ο δείκτης είναι το ποσοστό των θετικών επί των διενεργούμενων τεστ. Αλλά παράλληλα άλλες ομάδες κατέφυγαν στον επικίνδυνο χώρο « μαζικής διασκέδασης-μόλυνσης» στα Λαδάδικα.

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο «κόκκινο» από σήμερα το πρωί και ισχύουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν ορισθεί για τις περιοχές σε τοπικό lockdown. Στη Λάρισα, που επίσης είναι σε τοπικό lockdown καταγράφηκαν σήμερα 89 κρούσματα, ενώ στη Ροδόπη επιβεβαιώθηκαν άλλα 60. Στην Αττική τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 422.

Το νέο αρνητικό ρεκόρ των λοιμώξεων ήρθε μετά τη χθεσινή ύφεση, που ωστόσο εκτιμάται ότι οφειλόταν στην αργία της 28ης Οκτωβρίου, όπου λιγότεροι πήγαν να κάνουν εξ αυτού του λόγου, τεστ. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.690 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Εισαγγελέας για το χθεσινό παράνομο και επικίνδυνο πάρτι στα Λαδάδικα

Mέχρι και το τελευταίο λεπτό πριν την επιβολή του lockdown εκατοντάδες Θεσσαλονικείς διασκέδαζαν ξέφρενα, αδιαφορώντας για το βεβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο
Άμεση ήταν η αντίδραση των εισαγγελικών αρχών της Θεσσαλονίκης για όσα έγιναν τη νύχτα σε κλαμπ στα Λαδάδικα, όπου διαπιστώθηκε ότι διασκέδασαν δεκάδες άτομα, αγνοώντας τις περιοριστικές διατάξεις των υπουργικών αποφάσεων για τη διάδοση του κορωνοϊού.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ζήτησε σήμερα από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης Παναγιώτα Γκίκα να παραγγείλει στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να εξεταστεί εάν στο νυχτερινό πάρτι που έγινε λίγο πριν την εφαρμογή του lockdown στην πόλη παραβιάστηκαν οι διατάξεις περί συναθροίσεων, για τον αριθμό των συμμετεχόντων στο κατάστημα, όπως και για το ωράριο λειτουργίας.

Στην παραγγελία για την προκαταρκτική έχουν επισημανθεί σχετικά δημοσιεύματα. Ακόμη παρήγγειλε να ερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα περί διάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Πηγή: karfitsa.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline