Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:02:30

Πίεση στο ΕΣΥ και αναστολή αδειών

Αναφερόμενος δε στο Σύστημα Υγείας της χώρας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, διευκρίνισε ότι, αυτή τη στιγμή, στηρίζεται με 6.000 προσλήψεις και 450 κινητές μονάδες ΕΟΔΥ σε όλη τη χώρα.

Όσον αφορά τις ΜΕΘ, ενημέρωσε ότι από 550 πλησιάζουν τις 1.000 και προστίθενται και άλλες. «Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια. Όμως, όπως συμβαίνει και σε συστήματα πιο εξελιγμένα από το δικό μας, πιέζονται πάρα πολύ, διότι αυτό το δεύτερο κύμα είναι πολύ δυνατό αλλά και επειδή μπαίνουμε προς τον χειμώνα».
Ενδεικτική της κρισιμότητας της κατάστασης, άλλωστε, είναι και η μέχρι νεοτέρας ανάκληση των αδειών του προσωπικού στις δομές Υγείας, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση προβλέπει τη μέχρι νεοτέρας αναστολή κανονικών αδειών του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας, των κεντρικών υπηρεσιών των υγειονομικών περιφερειών, των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, του ΕΚΕΑ, της ΕΚΑΠΥ, του ΙΦΕΤ και των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (κέντρα υγείας, πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία – περιφερειακά ιατρεία και τοπικά ιατρεία – καθώς και των τοπικών ομάδων υγείας).

Ο συνολικός αριθμός των ασθενών με COVID-19 που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ τη Δευτέρα ήταν 188, με το ποσοστό πληρότητας σε κλίνες εντατικής COVID να είναι στο 60% πανελλαδικά. Εντονη είναι η πίεση στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης.
Χθες, από τις 85 κλίνες εντατικής COVID στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ήταν κατειλημμένες οι 57 και κενές οι 28 (ποσοστό 33%). Σημειώνεται ότι μόλις την Κυριακή το υπουργείο αύξησε κατά 39 τις κλίνες εντατικής για κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη. Στα νοσοκομεία Παπανικολάου και Παπαγεωργίου οι ΜΕΘ-COVID ήταν «γεμάτες» με ασθενείς. Επιπλέον το Παπανικολάου ανέστειλε τη λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline