Τρίτη 23 Απριλίου 2024  13:05:17

Όλες οι ΜΕΘ είναι έτοιμες και λειτουργικές

Για την δύσκολη και πιεστική κατάσταση στα νοσοκομεία ο υπουργός Ανάπτυξης κ Αδωνης. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι: "Όλες οι ΜΕΘ είναι έτοιμες και λειτουργικές. Οι μισές είναι άδειες.

Αναφορικά με τους γιατρούς του νοσοκομείου "Σωτηρία", υπάρχουν τα εξής στοιχεία: Το 2015, όταν δηλαδή ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ, το "Σωτηρία" είχε 170 γιατρούς. Το 2019 όταν έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ στο "Σωτηρία" είχαν μείνει 98 γιατροί και σήμερα μετά τις προσλήψεις του κ. Κικίλια, οι γιατροί είναι 140. Αυτά δεν τα είπε η Νέα Δημοκρατία. Αυτά τα είπε η διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο "Σωτηρία". Είναι διπλάσιοι ακριβώς από την εποχή που έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί επί Τσίπρα, δυστυχώς, κατέρρευσε το "Σωτηρία", όπως αποδεικνύεται από τα νούμερα".

Αντέχει η οικονομία

"Είμαστε σήμερα ως κράτος πανέτοιμοι να αντέξουμε και μία πιο παρατεταμένη αναγκαστική καραντίνα και να διατηρήσουμε ζωντανή την οικονομία" υπογράμμισε ο υπουργός απαντώντας σε ερώτημα, για το αν αντέχει η οικονομία. Συγκεκριμένα είπε: "Ο λόγος που έχουμε τόσο χαμηλά επιτόκια και ο λόγος που έχουμε βγει με τόσο μεγάλη επιτυχία αρκετές φορές στις αγορές και θα ξαναβγούμε αν χρειαστεί, είναι ότι οι αγορές διαπίστωσαν πως τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και στην υγεία και στην οικονομία ήταν συνετά και αρκετά σοβαρά για να ελέγξουν την πανδημία από τη μία και να κρατήσουν ζωντανή την οικονομία από την άλλη.

Εάν θεωρούσαν οι αγορές ότι αυτά που κάνουμε είναι λάθος, τώρα δεν θα είχαμε 0,8% επιτόκιο, θα είχαμε 8%. Με τη λελογισμένη χρήση των δημόσιων οικονομικών που μας έχει εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός είμαστε σήμερα ως κράτος πανέτοιμοι να αντέξουμε και μία πιο παρατεταμένη αναγκαστική καραντίνα και να διατηρήσουμε ζωντανή την οικονομία".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline