Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:02:09

Οι πολεμιστές της πρώτης γραμμής του ΕΣΥ

Σε ένα πράγμα συμφωνούν σήμερα οι πολιτικές δυνάμεις. Ότι αξίζουν εύσημα σε όλους τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, στα νοσοκομεία μας, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, στους θαλάμους COVID-19, συνολικά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό.

Κυρίως όμως τα εύσημα αξίζουν στις νοσηλεύτριες που ταξίδευσαν από την Κρήτη για να ενταχθούν εθελοντικά στις ΜΕΘ Θεσσαλονίκης προκειμένου να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας. Από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα έρχονται συγκινητικά μηνύματα συμπαράστασης για όλους αυτούς που στηρίζουν στην πρώτη γραμμή το Σύστημα Υγείας. Τους βλέπεις με τις ειδικές στολές, με τις μάσκες που γίνονται ένα με το πρόσωπό τους, να παλεύουν ως μαχητές ώρες ατελείωτες δίπλα στους αναπνευστήρες για να σώσουν τους ασθενείς στις ΜΕΘ.

Να τους δίνουν κουράγιο, να τους προσφέρουν τα κινητά τους ώστε να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους προτού τους διασωληνώσουν: «Βρισκόμαστε», λένε, «σε έναν πραγματικό πόλεμο και δίνουμε μάχη καθημερινώς με κάθε είδος πολεμοφόδιο που διαθέτουμε, φτάνει να σώζει ζωές».

Ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας έδωσε με τη σειρά του τα εύσημα σε όσους δίνουν τη μάχη ζωής στα νοσοκομεία μας: «Νομίζω ότι όλοι αναγνωρίζουμε ότι έχουν καταβάλει μία τεράστια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν μια πανδημία, η οποία μας χτυπάει -όχι μόνο εμάς στην Ελλάδα, αλλά όλο τον κόσμο- με μία πρωτοφανή ένταση. Και παρά τις συνθήκες πολύ αυξημένης πίεσης, έχουν καταφέρει και τα έχουν βγάλει πέρα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline