Σάββατο 20 Απριλίου 2024  05:25:39

Το πρώτο μεγάλο νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid

Το νοσοκομείο «Σωτηρία» γίνεται από χθες 20 Νοεμβρίου (Παρασκευή), το πρώτο νοσοκομείο αναφοράς αποκλειστικά για ασθενείς με Covid-19.

Όλες οι κλινικές του έκλεισαν και μετατράπηκαν σε κλινικές για τον κορωνοϊό, πλην της πανεπιστημιακής πνευμολογικής κλινικής που εξακολουθεί να δέχεται ασθενείς με πνευμολογικά προβλήματα. Οι ΜΕΘ του «Σωτηρία» είναι σχεδόν γεμάτες. Από τις 50 ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή των Ελλήνων στο νοσοκομείο, είναι και οι 50 λειτουργικές, πλην όμως μόνον οι 37 έχουν καταληφθεί από ασθενείς Covid.

Η συγκινητική αποσωλήνωση της γιαγιάς, ετών 83

Στο «Σωτηρία» έλαβε χώρα σε μια από τις ΜΕΘ μια μικρή γιορτή όταν μία γιαγιά, ετών 83 (με υποκείμενο νόσημα) κατάφερε, αφού πάλεψε επί 20 ημέρες να αποσωληνωθεί. Τίποτα το σπουδαίο, παρά μόνον μερικά χαμόγελα και λίγα χειροκροτήματα, με τη γιαγιά να κλαίει από χαρά. Ήταν ό,τι καλύτερο είχε να συμβεί στο νοσοκομείο όλη τη χθεσινή ημέρα. Να σημειώσω εδώ και τούτα: Στο νοσοκομείο έχουν αποσπάσει από άλλα νοσοκομεία έναν ικανό αριθμό υγειονομικού προσωπικού για να βοηθήσει στην περίθαλψη των ασθενών με Covid.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline