Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  19:56:23

Συμφωνούν σε παράταση του lockdown οι ειδικοί μετά το ρεκόρ 1.004 θανάτων

Έντονες ανησυχίες για τη διασπορά του ιού εκφράζει η ιατρική κοινότητα, καθώς σημειώνεται στασιμότητα στα ημερήσια κρούσματα και όχι πτώση, όπως ήταν αναμενόμενο, με βάση τα δεδομένα του Μαρτίου. Η επιδημιολογική καμπύλη δεν επιπεδώνεται,
παρά την επιβολή αυστηρών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ πάνω από δυόμιση εβδομάδες σε όλη την Ελλάδα και τρεισήμισι στη Θεσσαλονίκη.

Οι 1.004 νεκροί, μάλιστα από τις αρχές του Νοεμβρίου έχουν συγκλονίσει ειδικούς και πολίτες. Για να μειωθεί ο αριθμός των νεκρών πρέπει να μειωθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τα ημερήσια κρούσματα.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ασφυκτική, καθώς οι ΜΕΘ σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα «αποτελούν είδος προς εξαφάνιση». Για την προσπάθεια διαχείρισης του ιού μάλιστα στήθηκε η κινητή υγειονομική μονάδα εκτάκτων αναγκών στο 402 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Οι ειδικοί συμφωνούν πως είναι αναπόφευκτη η άρση του lockdown την 1η Δεκεμβρίου, ενώ ζητούν την λήψη επιπρόσθετων μέτρων για να βελτιωθεί η κατάσταση στο ΕΣΥ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline