Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  13:09:40

Προσδοκίες στην Ελλάδα για το εμβόλιο

Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας ότι στις δύσκολες αυτές ώρες η επιστήμη αναγεννά την ελπίδα σε ολόκληρο τον κόσμο και η Ε.Ε. κινείται συντονισμένα για την ανακούφιση των λαών της.

Την περασμένη εβδομάδα η Κομισιόν υπέγραψε συμφωνία με την BioNTech/Pfizer για την προμήθεια του εμβολίου. Είναι η 5η συμφωνία που υπογράφει και επιβεβαιώνει τις κοινές προσπάθειές να παρασχεθεί σε όλους τους πολίτες της Ένωσης ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο. Σημειώνεται ακόμη ότι την Παρασκευή η Pfizer και η BioNTech Group κατέθεσαν στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αίτηση αδειοδότησης για την κυκλοφορία του εμβολίου. Και όλα αυτά δείχνουν πως η ημέρα της απελευθέρωσης από την πρωτόγνωρη παγκόσμια περιπέτεια έρχεται πιο κοντά.

Στο μεταξύ το Υπουργείο Υγείας έχει εκπονήσει ένα πολυσύνθετο σχέδιο για τον εμβολιασμό όλων των Ελλήνων και συνεχίζει την προετοιμασία για την άμεση εφαρμογή του από την πρώτη μέρα που θα φτάσουν τα εμβόλια στη χώρα μας. Και βέβαια -όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός- το εμβόλιο θα είναι δωρεάν.

Ας κάνουμε έως τότε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ας τηρήσουμε ακόμη πιο σχολαστικά τις συστάσεις των ειδικών. Ας προσέξουμε ακόμη πιο πολύ για να αναστρέψουμε τις καμπύλες των κρουσμάτων και να σωθούν ζωές. Ο πόλεμος αυτός μας αφορά όλους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline