Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:57:32

Εκτοξεύθηκαν οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ -Πιέζεται το σύστημα Υγείας

Συγκρίνοντας κανείς τα δεδομένα του ΕΟΔΥ από τις αρχές Νοεμβρίου, παρατηρεί μια έκρηξη των ασθενών που νοσούν βαριά στις ΜΕΘ. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, την 1η Νοεμβρίου, 140 συμπολίτες μας νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι, με διάμεση ηλικία τα 66 έτη.

Από την αρχή της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, ο προβληματισμός των ειδικών εστιάζεται κατά κύριο λόγο στη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα, όπου η διάδοση του ιού επιμένει, ενώ οι ΜΕΘ είναι πλήρεις.
Ο αριθμός αυτός ανέρχεται σήμερα σε 608 βαριά ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ ανά τη χώρα. To 80.8% των διασωληνωμένων αυτή τη στιγμή έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 524 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

1.366 θάνατοι από τον κορωνοϊό σε 26 ημέρες

Την ίδια ώρα, μέσα στον Νοέμβριο καταγράφηκαν 1.366 θάνατοι από τον κορωνοϊό, την ώρα που όλο το προηγούμενο διάστημα, από τον περασμένο Μάρτιο δηλαδή, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους ανερχόταν σε 635. Μόνο χθες Πέμπτη 26/11 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε, 2.018 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 99,306, εκ των οποίων το 53,1% άνδρες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline