Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:54:55

Οι δύο δωρεές από την οικογένεια Λάτση για τις ανάγκες νοσοκομείων

Η πρώτη αφορά τη σύμβαση δωρεάς της κυρίας Άννας Μαρίας Λουΐζας συζύγου του αείμνηστου Ιωάννη Λάτση προς το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» για την εγκατάσταση Αποκεντρωμένης Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς.

Περιλαμβάνει την ανακατασκευή τμήματος παραχωρηθέντος κτηρίου και την προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού για τη δημιουργία Αποκεντρωμένης Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς, με ονομασία «ΜΟΝΑΔΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ». Η Μονάδα θα περιλαμβάνει 41 θέσεις για τη διενέργεια χημειοθεραπειών, 5 ιατρεία, καρδιολογικό εργαστήριο και χώρο επειγόντων περιστατικών αίθουσα αιμοληψίας, αποθηκευτικούς χώρους και υποδοχή. Θα δημιουργηθεί επίσης χώρος αναμονής των συνοδών των ασθενών.

Η δεύτερη αφορά στη σύμβαση δωρεάς του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση» προς το «Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ"» για την αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου. Η δωρεά πρόκειται να συντελέσει αποφασιστικά στην βελτίωση των υφιστάμενων δομών, στο εκσυγχρονισμό των υποδομών και του εξοπλισμού τους. Εντάσσεται από τους δωρητές σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρέμβασης από αίσθημα χρέους απέναντι στα θύματα των πυρκαγιών της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική για την αναβάθμιση των υποδομών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ως κρίσιμες δομές για την αποτελεσματική διαχείριση κατάστασης έκτακτης ανάγκης ή φυσικής καταστροφής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline