Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:33:33

H έναρξη των εμβολιασμών στη Γερμανία θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 26 Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με την «Bild», η έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη Γερμανία θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμη και κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, πιθανότατα στις 26 Δεκεμβρίου.

Η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση ασκεί πίεση στον αρμόδιο εποπτικό φορέα της ΕΕ προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία χορήγησης άδειας χρήσης εμβολίου εναντίον του νέου κορωνοϊού, την ώρα που στη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά έχει ήδη αρχίσει ο εμβολιασμός των πολιτών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, δήλωσε ότι η Γερμανία υπολογίζει στην έγκριση του εμβολίου κατά της νόσου Covid-19 για την ΕΕ «πριν από τα Χριστούγεννα». «Ο στόχος είναι να καταλήξουμε σε μία έγκριση πριν από τα Χριστούγεννα, θέλουμε να ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό πριν από το τέλος του έτους», τόνισε, καθώς έχει γίνει εμφανές ότι η γερμανική κυβέρνηση χάνει την υπομονή της για τον χρόνο που παίρνει στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές να εγκρίνουν ένα εμβόλιο που ήδη χρησιμοποιείται από πολλές χώρες.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στην Γερμανία θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμη και κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, πιθανότατα στις 26 Δεκεμβρίου. Η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση ασκεί πίεση στον αρμόδιο εποπτικό φορέα της ΕΕ προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία χορήγησης άδειας χρήσης εμβολίου εναντίον του νέου κορωνοϊού, την ώρα που η Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς έχουν ήδη αρχίσει να προχωρούν σε εμβολιασμό των πολιτών.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, δήλωσε ότι η Γερμανία υπολογίζει στην έγκριση του εμβολίου κατά της Covid-19 για την ΕΕ «πριν από τα Χριστούγεννα». «Ο στόχος είναι να καταλήξουμε σε μία έγκριση πριν από τα Χριστούγεννα, θέλουμε να ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό πριν από τέλος του έτους», τόνισε, καθώς έχει γίνει εμφανές ότι η γερμανική κυβέρνηση χάνει την υπομονή της για τον χρόνο που παίρνει στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές να εγκρίνουν ένα εμβόλιο που ήδη χρησιμοποιείται από πολλές χώρες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline