Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  07:06:32

Συστήνεται να αναβάλλουν για 3 μήνες τον εμβολιασμό όσοι έχουν ήδη νοσήσει

Στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας μίλησε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Τσολιά. Οπως είπε το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρά ικανοποιητικά.

Οπως επανέλαβε, από τις 16 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί από 16 Ιανουρίου, για τους άνω των 85 ετών. «Εχουν γίνει περίπου 65.000 εμβολιασμοί και η διαδικασία είναι άριστη» σημείωσε η κα Τσολιά. Πρόσθεσε πως «είναι φυσιολογικό να είναι κάποιος διστακτικός για ένα νέο εμβόλιο. Ωστόσο είναι ένα τεράστιο επίτευγμα της παγκόσμιας κοινότητας». Η κα Τσολιά επεσήμανε ότι δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ θάνατος από εμβόλιο σε όλον τον πλανήτη.

Μπορούν να κάνουν το εμβόλιο και όσοι έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό

Η κα. Τσολιά απάντησε και στο ερώτημα αν μπορούν να εμβολιαστούν όσοι ήδη έχουν μολυνθεί. «Κατά τη διάρκεια των μελετών εμβολιάστηκαν άτομα που είχαν μολυνθεί. Ο εμβολιασμός είναι ασφαλής και επομένως τα άτομα αυτά έχουν δικαίωμα να εμβολιαστούν».

Ωστόσο, όπως εξήγησε η ειδικός, η ανοσία μετά από φυσική λοίμωξη διαρκεί τρεις ως και έξι μήνες. Συστήνεται όπως είπε, τα άτομα με επιβεβαιωμένη λοίμωξη, να αναβάλουν τον εμβολιασμό για διάστημα τριών μηνών, αν βέβαια το επιθυμούν, έτσι ώστε να εμβολιαστεί πρώτα κάποιος άλλος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline