Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021  10:06:02

«Φυσιολογική» η καγκελάριος Α. Μέρκελ

Αγαπάει τα λουλούδια, το λευκό κρασί, μαγειρεύει σαν κάθε γυναίκα. Παράλληλα φοβάται τις καταιγίδες και τα σκυλιά, της αρέσει το ποδόσφαιρο, καλλιεργεί πατάτες στο εξοχικό της.

Σερβίρει η ίδια κάθε πρωί τον καφέ του συζύγου της, προτιμά τα φρούτα και τα τυριά από το επιδόρπιο και όταν εκνευριστεί, χρησιμοποιεί συχνά την λέξη «σκ...». Η Άγγελα Μέρκελ είναι «μια σχεδόν φυσιολογική γυναίκα», γράφει ο Νικολάους Μπλόμε, αναπληρωτής διευθυντής σύνταξης της Bild, στο βιβλίο του που μόλις κυκλοφόρησε και έχει τίτλο «Άγγελα Μέρκελ: Η καλλιτέχνις της αναποφασιστικότητας».

Σύμφωνα με εκτεταμένα αποσπάσματα που δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus, η Καγκελάριος της Γερμανίας δεν είναι, όπως πολλοί πιστεύουν, μια «πεινασμένη για εξουσία οπορτουνίστρια», αλλά οι επιλογές της χαρακτηρίζονται συνήθως από δισταγμό. «Βήμα-βήμα», είναι η πρακτική της, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της Γερμανίας.

«Αυτή η Καγκελάριος μπορεί να διαχειριστεί την κρίση», τονίζει ο συγγραφέας, την επικρίνει ωστόσο για έλλειψη δημιουργικότητας και επειδή, όπως λέει, από την αρχή της κρίσης παρουσίαζε διαρκώς την πολιτική της ως «μοναδική επιλογή, χωρίς εναλλακτική». Παρόλα αυτά ο Μπλόμε θεωρεί ότι «το μεγάλο μάντρα» της Γερμανίδας καγκελαρίου ήταν και παραμένει «η διατήρηση της συνοχής της Ευρωζώνης» και σημειώνει ότι η ίδια «κατόρθωσε να καθοδηγήσει την χώρα της στην σοβαρότερη κρίση της».

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline