Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  03:56:10

Η επιτάχυνση του εμβολιασμού, θα δημιουργήσει σημαντικό ανάχωμα εθνικής προστασίας

Δυστυχώς ο μαζικός εμβολιασμός μετά τις καθυστερήσεις των φαρμακοβιομηχανιών, με συνέπεια οι Βρυξέλλες να εκτιμούν πως το αναγκαίο 70% του πληθυσμού για εμβολιασμό να μην επιτυγχάνεται ενωρίτερα από το Φθινόπωρο.

Στην Ελλάδα οι επιστήμονες Υγείας εκφράζουν την εκτίμηση ότι την επόμενη εβδομάδα θα καταγραφεί μείωση των κρουσμάτων και η πανδημία θα αρχίσει να αυξάνεται και πάλι γύρω στις 17 Φεβρουαρίου με μια κλίση που θα είναι αξιοσημείωτη και τότε θα πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στον Σκάι, ο καθηγητής κ. Σαρηγιάννης είναι σημαντικό ότι πάρθηκαν τα μέτρα προληπτικά κι εκεί που έπρεπε στοχευμένα, καθώς αποτελούν ένα πρώτο ανάχωμα στο τρίτο κύμα. «Είναι πολύ σωστή η στρατηγική της γεωγραφικά διαφοροποιημένης λήψης μέτρων, γιατί το επιδημιολογικό φορτίο είναι διαφοροποιημένο ανά περιοχή. Το ζήτημα είναι κατά πόσο θα χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση του».

Ερωτηθείς σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν είναι η αύξηση της τηλεργασίας στο 70%, προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα από τη μεριά των ενηλίκων επισημαίνοντας ότι όσο «κρατιόμαστε σε χαμηλό βαθμό διασποράς, τα δημοτικά σχολεία μπορούν να λειτουργούν».

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς, ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι αν εμβολιαστεί ένα ποσοστό 20%-30% του πληθυσμού γρήγορα, θα δημιουργηθεί ένα σημαντικό ανάχωμα. «Ναι μεν δε θα πρέπει να κυκλοφορούμε χωρίς μάσκα, γιατί ο κίνδυνος ακόμα θα υπάρχει γύρω μας, αλλά οι άνθρωποι που θα είναι διαθέσιμοι για να μεταδώσουν τον ιό θα είναι λιγότεροι. Άρα δε θα είμαστε σε ανοσία της αγέλης, αλλά θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση υγειονομικά».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline