Σάββατο 20 Απριλίου 2024  11:53:18

«Το lockdown είναι στο τραπέζι ως τελικό μέτρο»

Η τρέχουσα εβδομάδα, θεωρείται κρίσιμη για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν καθώς η πορεία των κρουσμάτων θα κρίνει και την πίεση στα νοσοκομεία.


«Κάποια χαρακτηριστικά που βλέπουμε δείχνουν μια επιδείνωση και γι' αυτό λήφθηκαν περαιτέρω μέτρα. Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας. Αν χρειαστεί μέσα στη βδομάδα θα πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα. Γεωγραφικά εστιάζουμε στην Αττική», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, προσθέτοντας ότι το ολικό lockdown, δεν έχει επιβληθεί για ψυχολογικούς και οικονομικούς λόγους, όμως υπάρχει πάντα στο τραπέζι ως τελικό μέτρο.
«Θα προτιμήσουμε ένα lockdown από το να δούμε έναν τεράστιο αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία», σημείωσε, μιλώντας στο Σκάι, προσθέτοντας ότι στους επόμενους μήνες ο εμβολιασμός θα γίνει πιο εντατικός και θα έχουμε λιγότερη πίεση στο σύστημα Υγείας.

Ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο MEGA, εκτίμησε ότι εάν τηρηθούν τα μέτρα δε θα χρειαστεί ολικό lockdown, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν γεμίσει οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Για την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα υποστήριξε πως ο λόγος της εφαρμογής αυτού του μέτρου, είναι να μειωθεί συνολικά η κινητικότητα και να περιοριστούν οι μετακινήσεις.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης εκτίμησε πως μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ο αριθμός των κρουσμάτων θα έχει ανέλθει σε 1800. Σημείωσε ότι τα σχολεία θα ήταν καλό να κλείσουν και να επανέλθει η τηλεκπαίδευση. Κάτι που θα δημιουργήσει και λιγότερες επιπτώσεις στην οικονομία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline